Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μήπως είναι αργά για δάκρυα "Στέλλα";


Όταν κατά την διάρκεια των συζητήσεων πάνω στην σύμβαση είχαμε επιμείνει στην πλήρη, χωρίς επιφυλάξεις και ξεκάθαρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού ανεξάρτητα από την μορφή εργασίας που τον συνδέει με την Εταιρία μας, θεωρήθηκε ότι η κάλυψη που έδινε η διατύπωση στην Σύμβαση που πρότεινε η Διοίκηση ήταν ικανοποιητική.

Ο συνάδελφος Νίκος Γυφτόπουλος απολύθηκε χωρίς αιτιολογία, γιατί τάχα δεν χώραγε στον νέο (!) σχεδιασμό της Εταιρίας, πριν λίγες μέρες απομακρύνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες 5 εργαζόμενοι μέσω Icap αλλά και αναγκάστηκε σε αποχώρηση ο Δημήτρης Φλεβάρης, πριν λίγους μήνες απολύθηκαν όσοι συνάδελφοι μας της Ιcap δεν δέχτηκαν μειώσεις των ήδη μειωμένων μισθών τους, σήμερα έχει δοθεί εντολή να φύγουν άλλοι 5 συνάδελφοί μας της Ιcap και μείς μένουμε στην κοσμάρα μας να θωρούμε ότι αυτά αφού σήμερα αφορούν κάποιους άλλους δεν θα συμβούν ποτέ σε εμάς γιατί "διασφαλιστήκαμε" με την ΣΣΕ!!!

Συνάδελφοι,

Αν δεν κατανοήσουμε ότι η αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα από την μορφή ή τη σχέση εργασίας που μας συνδέει με την Εταιρία, είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην εργοδοσία, τότε θα επαναληφθεί το φαινόμενο που βλέπουμε και ζούμε σε επίπεδο κοινωνίας, οπότε διασπασμένοι και φοβισμένοι θα είμαστε έρμαια στα σχέδια τους.

Μας φοβούνται πιο πολύ απ' ό, τι νομίζουμε. Μας φοβούνται πιο πολύ απ' όσο εμείς αυτούς. Ξέρουν ότι είναι πολύ εύκολο να αντισταθούμε εάν όλοι μαζί υψώσουμε το ανάστημά μας. Και γι' αυτό θέλουν να μας ξεχωρίσουν για να μας έχουν διασπασμένους και αδύναμους.

Εμείς πρέπει να επιμείνουμε ότι είτε υπάλληλος είσαι, είτε Icap, είτε σύμβουλος, είτε καθαρίστρια το να χάσεις την δουλειά σου είναι η κόκκινη γραμμή που πρέπει να μας βρει όλους μαζί, απέναντι στην Διοίκηση. Όσοι νομίζουμε ότι αν απολυθούν οι "άλλοι" γλυτώνουμε "εμείς" είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, θα μείνουμε σε λίγο να παλεύουμε για ένα πουκάμισο αδειανό, για την ουρά στο ταμείο ανεργίας.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου