Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κανονισμός Εργασίας Άγγλου Εργοδότη 1870

Επειδή κάποιοι... κακεντρεχείς αμφισβήτησαν ότι η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση που υπέγραψε ο Σύλλογος την Παρασκευή είναι καλή, αντιγράφω έναν Κανονισμό Εργασίας Άγγλου Εργοδότη του 1870. Προς γνώση και σύγκριση...

1. Ιδιωτικής φύσεως συνομιλίες κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας είναι ανεπιθύμητες. Ο ημερήσιος χρόνος εργασίας είναι 12 ώρες. Αν το απαιτεί η εργασία, οφείλει κάθε μισθωτός χωρίς να προσκαλείται ειδικά να εργαστεί υπερωριακά.

2. Οφείλεται σεβασμός στις κυρίες και σε σημαίνουσα πρόσωπα.

3. Μισθωτοί, οι οποίοι έχουν πολιτική δραστηριότητα, απολύονται αμέσως.

4. Επιθυμητό είναι ο υπάλληλος να απέχει από υπερβολική χρήση καπνού και οινοπνεύματος.

5. Ως ανάγνωσμα συνίσταται η Βίβλος κυρίως, και επιτρέπονται βεβαίως και άλλα βιβλία, εφόσον όμως από ηθικής άποψης είναι ανεπίληπτα.

6. Κάθε υπάλληλος έχει την υποχρέωση να μεριμνά για την διατήρηση της υγείας του. Ασθενείς μισθωτοί δεν παίρνουν μισθό. Για το λόγο αυτό θα όφειλε κάθε μισθωτός που έχει συνείδηση ευθύνης, να αποταμιεύει ένα κάποιο ποσό.

7. Ο μισθωτός δεν επιτρέπεται να πλανάται. Αν αυτό συμβαίνει πολλές φορές, απολύεται.

8. Όποιος αντιμιλά στον προϊστάμενό του δεικνύει μ’ αυτό ότι δεν αισθάνεται κανένα σεβασμό έναντι του εργοδότη. Εκ του λόγου αυτού προκύπτουν συνέπειες.

9. Γυναίκες μισθωτοί οφείλουν να επιδεικνύουν ηθικό τρόπο ζωής.

10. Άδειες υπάρχουν μόνο σε επείγουσες οικογενειακές περιπτώσεις. Μισθός δεν καταβάλλεται κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού.

11. Να σκέπτεστε πάντα : Υπάρχουν χιλιάδες άτομα τα οποία είναι αμέσως έτοιμα να σας αντικαταστήσουν στη θέση εργασίας σας.

Και μη λησμονείτε ότι οφείλετε ευγνωμοσύνη στον εργοδότη. Επιτέλους σας διατρέφει!

Πηγή: Κελαηδίσματα

1 σχόλιο:

  1. “ Κάθε υπάλληλος έχει την υποχρέωση να μεριμνά για την διατήρηση της υγείας του. Ασθενείς μισθωτοί δεν παίρνουν μισθό. Για το λόγο αυτό θα όφειλε κάθε μισθωτός που έχει συνείδηση ευθύνης, να αποταμιεύει ένα κάποιο ποσό”.

    Α! μάλιστα! τώρα εξηγείται από που παίρνει ιδέες ο κ. Κατσουρίδης και σκέφτεται να κόψει τις ασθένειες τέκνου στο σπίτι. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία, και εμπνέεται από τον Κανονισμό Εργασίας Άγγλου Εργοδότη του 1870.

    ΑπάντησηΔιαγραφή