Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου


Την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη έχουμε Γενική Συνέλευση απολογισμού του έργου του Διοικητικού Συμβούλιου, έτσι ώστε να προκηρυχτούν οι εκλογές που θα γίνουν στις 15 Οκτώβρη στην περιφέρεια και στις 19 Οκτώβρη στην Αθήνα.

 

Μια συνέλευση που είναι βέβαιο ότι θα μονοπωληθεί από την φετινή ΣΣΕ.

 

Και έτσι εύκολα θα προσπεράσουμε όλα αυτά που η Διοίκηση έκανε εναντίον των εργαζομένων αυτά τα τρία χρόνια της θητείας του Συλλόγου.

 

Και είναι πολλά όσα έγιναν με την ευγενική χορηγία της Διοίκησης μας. Να σταχυολογήσω μερικά, έτσι χωρίς σειρά αξιολόγησης:

 

-          Έκλεισαν την πρόσβαση στο forum του Συλλόγου από το εταιρικό δίκτυο (intranet) στους εργαζόμενους γιατί φοβήθηκαν τη διαφάνεια της δημοσιότητας.

-          Καλλιεργήθηκε κλίμα φόβου στους εργαζόμενους.

-          Το ρουφιάνεμα έγινε εργαλείο διοίκησης.

-          Οι εργαζόμενοι της Εταιρίας μας απαξιώθηκαν από τους διοικούντες μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

-          Απέλυσαν δεκάδες εισπράκτορες σε όλη την Ελλάδα που είχαν σαν μόνο εισόδημα τα ποσοστά από την είσπραξη των ασφαλίστρων για την Εταιρία μας και παράλληλα είχαν προσωπική επαφή με τους πελάτες μας. Με τον αγώνα τους η παραγωγή κρατιόταν. Τώρα έχουμε ένα απρόσωπο εξωτερικό call center και η παραγωγή μειώνεται.

-          Πετάχτηκαν έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την συμβολή του σημερινού Προέδρου του Συλλόγου. Έτσι όλες οι αποφάσεις τώρα παίρνονται στο σκοτάδι για τους εργαζόμενους, παρά την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας που το έκρινε παράνομο.

-          Υπήρξε η πρώτη απόλυση – χωρίς καμία αιτιολογία – ενός συναδέλφου μας στο Αγρίνιο.

-          Σταμάτησαν την διαδικασία εθελουσίας με το έτσι θέλω, παρά την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας που έκρινε παράνομη τη διακοπή.

-          Φτιάχτηκαν καινούργια φύλλα (αν)αξιολόγησης με ποσόστωση συναδέλφων που η Διοίκηση τους θεωρεί άχρηστους. Το μέλλον θα δείξει το που θα χρησιμοποιήσει η Εταιρία αυτά τα δελτία.

-          Αρνήθηκαν να δανειοδοτήσουν το ΤΑΥΤΕΚΩ με αποτέλεσμα την σημαντική καθυστέρηση των νοσηλίων μας.

-          Καταργήθηκε με μονομερή απόφαση η εκ περιτροπής εργασία τις παραμονές Χριστουγέννων – Πάσχα.

-          Κόπηκαν τα έξοδα δημοσίων σχέσεων (ενώ στην ΕΤΕ δίνονται κανονικά) που αποτελούσαν μέρος του μισθού των συναδέλφων που τα έπαιρναν.

-          Τοποθετήθηκε ένας χρηματιστής που είχε απομακρυνθεί από τον όμιλο το 2007, στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

-          Ο Σύλλογος σταμάτησε να προμηθεύεται cd dvd και βιβλία γιατί τάχα μου παραβιαζόντουσαν τα πνευματικά δικαιώματα, άσχετα αν γινόταν δανεισμός και όχι ενοικίαση, παρά την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας.

-          Τοποθετήθηκε η κα Σούκου στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

-          Κατάργησαν εξετάσεις από το check up των εργαζομένων για λόγους κόστους.

-          Προσέλαβαν σύμβουλο γενικών συμβουλών, μια μονοπρόσωπη εταιρία και την πλήρωναν σε συνάλλαγμα στο εξωτερικό.

-          Απολύθηκαν συνάδελφοι χωρίς καν να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά όργανα της Εταιρίας. Μάλιστα ο σημερινός Πρόεδρος του Συλλόγου ψήφισε ναι στην απόλυση.

-          Η Διοίκηση θεώρησε ότι είναι ηθικό να πηδάς δυο δυο ή τρείς τρείς τις βαθμίδες της ιεραρχίας επειδή έχεις «μπάρμπα στο ΠΑΣΟΚ».

-          Η πρόσληψη συμβούλων πολλές φορές ασχέτων με το αντικείμενο συνεχίστηκε και αυξήθηκε.

-          Σταμάτησαν να προσλαμβάνονται, έστω και για αυτό το λίγο διάστημα που προσλαμβάνονταν στο παρελθόν, μέσω icap τα παιδιά των συναδέλφων.

-          Μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι αποδοχές των συναδέλφων μέσω Icap σε μια επίδειξη ισχύος της δύναμης της Διοίκησης.

-          Έκλεισε ακόμα ένα Υποκατάστημά μας, αυτό της Κηφισίας.

-          Σταμάτησαν από πέρυσι να κάνουν προαγωγές.

-          Διευθυντές πια γίνονται ή εξωτερικοί σύμβουλοι ή στελέχη από την τράπεζα, με δυο «φωτεινές» εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν αυτόν τον κανόνα.

-          Αφαίρεσαν οργανικές θέσεις από εργαζόμενους και τις μετέτρεψαν σε virtual θέσεις ευθύνης.

-          Επιχειρησιακό σχέδιο για την Εταιρία δεν εκπονήθηκε ποτέ στην τελευταία τριετία. Όλα ήταν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών.

-          Έστειλαν τον Σύλλογο στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση αλλά και φυλάκιση ενός χρόνου για Πρόεδρο και Γραμματέα.

-          Μαζεύτηκαν (υποτίθεται για λόγους καλύτερου ελέγχου) οι ζημιές στα Κεντρικά με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία συνεργατών και πάνω απ’ όλα των πελατών μας.

-          Στους μισθούς τους οι κκ. Κατσουρίδης και Κωνσταντάς έχουν συμπεριλάβει τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας, έτσι ώστε να είναι καλυμμένοι αν συμβεί η στραβή και τα κόψει η κυβέρνηση.

-          Κατάφεραν ( γιατί για κατόρθωμα πρόκειται ) να χάσουν μέσα σε ενάμιση χρόνο τον μισό στόλο των αυτοκινήτων μας, και η μείωση να συνεχίζεται.

-           

Και μείς; Με τη γνώση των παραπάνω πως αντιδράσαμε;

Η απάντησή μας σε όλα αυτά ήταν να δεχτούμε την απαράδεκτη Συλλογική Σύμβαση που μας πρότεινε η Διοίκηση τάχα μου γιατί φοβηθήκαμε τα χειρότερα.

 

Να είμαστε σίγουροι ότι τα χειρότερα έρχονται…

 

Και θα έχουμε συμβάλει και εμείς σε αυτό, με την αδιαφορία, την απάθεια, των ωχαδερφισμό μας την ηττοπάθειά μας.

 

Θα έχουμε συμβάλει με την δική μας αποδοχή, με το δικό μας «ναι» στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.

 

Θα ρωτήσει κάποιος. Είναι πια αργά;

 

Κατηγορηματικά ΟΧΙ !

 

Στο χέρι μας είναι να σηκωθούμε, να σταθούμε στα πόδια μας και να παλέψουμε για το μέλλον μας, για την αξιοπρέπειά μας, για τους συναδέλφους μας.

 

Γιατί όσο και αν ακούγεται passé στις μέρες μας τίποτα δεν χαρίζεται από τους εργοδότες. Μόνο με τον αγώνα καταχτάμε δικαιώματα.

 

Λίγο ξεβόλεμα χρειάζεται. Λίγο να πιστέψουμε στην δύναμη της ομάδας. Στη δύναμη όλων μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου