Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η σημερινή μας Γενική Συνέλευση


Στη σημερινή μας Γενική Συνέλευση οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις και τις θέσεις των παρατάξεων.

 Δεν θα σταθούμε σήμερα στις θέσεις των άλλων παρατάξεων. Οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες τις άκουσαν, οι υπόλοιποι δεν θα τις μάθουν γιατί απλά μέχρι σήμερα δεν δημοσιοποιούν τις θέσεις τους, βασισμένοι σε μια λογική που λέει ότι αφού μας εκλέξατε για τρία χρόνια κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό.

Θέλουμε όμως να εκθέσουμε τις θέσεις της δικής μας παράταξης γιατί θεωρούμε ότι κάθε κίνησή μας πρέπει να είναι σε γνώση όλων και η δράση μας να κρίνεται καθημερινά.

Στην Γενική μας Συνέλευση παρουσιάσαμε την άποψη μας για την Συλλογική Σύμβαση που επιμένουμε ότι αποτελεί μια πάρα πολύ κακή Σύμβαση για τους εργαζόμενους και παραθέσαμε την Σύμβαση της Groupama - Φοίνικα που δεν περιείχε παρά ελάχιστες μειώσεις, που διατηρεί το επίδομα ισολογισμού, που κατοχυρώνει 13ο και 14ο μισθό σε περίπτωση νομοθετικής κατάργησής τους και που τέλος διατηρεί το ακροτελεύτιο άρθρο που ορίζει ό,τι διατηρείται ό,τι δεν περιγράφεται στην παρούσα σύμβαση.

Επισημάναμε ότι η Συλλογική Σύμβαση που υπογράφτηκε δεν θα μπορούσε να καταργήσει ευνοϊκότερους όρους που υπήρχαν με βάση επιχειρησιακή πρακτική σύμφωνα και με γνωμοδοτικό σημείωμα του νομικού συμβούλου του Συλλόγου μας όπως έγινε και είπαμε ότι θεωρούμε λάθος την συμφωνία που δόθηκε από την προηγούμενη Γενική μας Συνέλευση.

Κυρίως όμως σταθήκαμε στο αύριο. Στο ποιοί θα μπορούν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην όποια Διοίκηση και να βάλουν ένα σταμάτημα σε αυτή την υποβάθμιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, στην υποβάθμιση της ζωής μας.

Θεωρούμε ότι η παράταξή μας έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ταλαντεύσεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και στην πρώτη γραμμή της προάσπισης του κύρους και της παρουσίας της Εταιρίας μας, γιατί πιστεύουμε ότι το μέλλον της Εταιρίας είναι στενά δεμένο με το μέλλον των εργαζόμενων σε αυτή.

Σε αυτή όμως τη δύσκολη περίοδο που περνάμε μόνο η αλληλεγγύη μεταξύ μας, μόνο ο κοινός στόχος και η κοινή συστράτευση μπορούν να αποτελέσουν το ανάχωμα απέναντι στις επιδιώξεις της Διοίκησης η οποία κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται μέσα σε 2 χρόνια να μειώσει κατά 52% τον στόλο των ασφαλισμένων αυτοκινήτων μας.

Η Εταιρία πρέπει να σταθεί στα πόδια της και εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όποια προσπάθεια που γίνεται από τους διοικούντες για την υποβάθμισή της.

Πιο αναλυτικά θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στο φυλλάδιο που θα κυκλοφορήσουμε τις επόμενες μέρες.

Η παράταξή μας, μια παράταξη στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι όλων των ηλικιακών ομάδων, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, που συμμετέχουν εργαζόμενοι από τρία μέχρι τριάντα τρία χρόνια υπηρεσίας είναι σε θέση να υποσχεθεί ότι θα παλέψει όχι για τις θέσεις των συνδικαλιστών, αλλά μαζί με τους εργαζόμενους, για όλους μας.

Για το μέλλον μας, για την αξιοπρέπειά μας, για το μέλλον της Εταιρίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου