Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ Α.Ε.Α.Ε.

Στην Αθήνα σήμερα την.............................. 2012, οι κάτωθι υπογράφοντες, αφενός ο κ. Bertrand Woirhaye, νόμιμος εκπρόσωπος ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ Α.Ε.Α.Ε., ενεργών στο όνομα και για λογαριασμό της και αφετέρου 1) οι ………………… και…………., Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα της αντιπροσωπευτικότερης επιχειρησιακής συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ Α.Ε.Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα.............................. , ενεργούντες ως εκπρόσωποι και για λογαριασμό του σωματείου αυτού, 2) του προέδρου του συμπαριστάμενου επιχειρησιακού σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων εργαζομένων πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕΓΑ» συμφωνούν και συναποδέχονται την παρούσα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει ως εξής:

 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Στις διατάξεις της παρούσας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας υπάγεται το πάσης φύσεως προσωπικό που απασχολείται κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στην ανώνυμη εταιρεία «GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ ΑΝΏΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

1. Από την υπογραφή της παρούσας παύουν να χορηγούνται: 

α. Το επίδομα καυσίμων

β. Το προβλεπόμενο χρηματικό ποσό οδοιπορικών για την κάλυψη εξόδων αστικών συγκοινωνιών

γ. Η χρηματική παροχή Χριστουγέννων και η εφάπαξ παροχή Πάσχα (επίδομα αρνιού)

δ. Το επίδομα διακοπών (88 ευρώ)

ε. Οι προβλεπόμενες για τους κλητήρες παροχές ένδυσης και υπόδησης

στ. Το εφάπαξ κατ' έτος, καταβαλλόμενο ποσό ύψους 4%, για τους υπαλλήλους της
πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕΓΑ

ζ. Το ειδικό καταβαλλόμενο επίδομα διοίκησης για τους υπαλλήλους της πρώην ΙΟΝΙΚΙΙΣ ΑΕΓΑ.

η. Το πρόσθετο ποσό το οποίο καταβάλλονταν μαζί με το επίδομα ισολογισμού που αναφέρεται κατωτέρω.
ΑΡΘΡΟ 3.

Σε όλους τους υπαλλήλους που υπάγονται στην παρούσα, καταβάλλεται, σύμφωνα με τις υφιστάμενες ισχύουσες προϋποθέσεις επίδομα ισολογισμού, ύψους μισού μισθού.

Καταβάλλεται επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού ύψους 150 ευρώ μηνιαίως σύμφωνα με τις υφιστάμενες ισχύουσες προϋποθέσεις. 


 Συμφωνείται η αναπροσαρμογή του ποσού στις χορηγούμενες διατακτικές γευμάτων στο ποσό των εβδομήντα πέντε (75) ευρώ για κάθε τρίμηνο.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:  
Ο χρόνος εργασίας του προσωπικού της επιχείρησης είναι 39 ώρες εβδομαδιαίως. Οι εργαζόμενοι που πάσχουν από παραπληγία ή τετραπληγία εργάζονται με μειωμένο κατά μισή ώρα ημερησίως, είτε κατά την προσέλευση είτε κατά την αποχώρηση.
ΔΑΝΕΙΑ
Συμφωνείται η αναστολή του άρθρου 10 της παραγράφου 7 του κανονισμού στεγαστικών δανείων, η οποία αναφέρεται στην άτοκη περίοδο χάριτος. Μετά από απόφαση της οικείας επιτροπής, συνεκτιμουμένης της κατά περίπτωση οικονομικής δυνατότητας του εν ενεργεία εργαζόμενου δανειολήπτη, θεσπίζεται η δυνατότητα μείωσης της δόσης με ανώτατη χρονική διάρκεια δύο ετών.


Οι διαμορφούμενες, από την εφαρμογή της παρούσας τακτικές αποδοχές σε ετήσια βάση, θα παραμένουν αμετάβλητες και θα καταβάλλονται έως τη λήξη της παρούσας.
Κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας η Εταιρεία 0α καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί η επιλογή της καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας υπαλλήλων της, χωρίς σπουδαίο λόγο.

Α. Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι διαμορφωθέντες μέχρι την 30.09.2012 όροι αμοιβής και εργασίας εκτός από τις διατάξεις που ρητώς τροποποιούνται με την παρούσα.

Β. Ευνοϊκότεροι όροι και συνθήκες εργασίας και αποδοχές στο σύνολό τους ανώτερες από αυτές που καθορίζει η παρούσα επιχειρησιακή σύμβαση, οι οποίοι εφαρμόζονται μέχρι σήμερα στο προσωπικό ή σε κατηγορίες του προσωπικού της εταιρείας δεν θίγονται και εξακολουθούν να ισχύουν.

Η ισχύς της σύμβασης αυτής αρχίζει από την 1-10-2012 

και λήγει την 30-4-2014.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου