Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Απολύσεις συναδέλφων μας της Icap στην Ε.Τ.Ε.

Μετά από τέσσερα και έξι χρόνια δουλειάς και προσφοράς σε διευθύνσεις της Εθνικής Τράπεζας «αποκαλύφθηκε» ότι οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καρτών μέσω της εταιρείας ICAP, ήταν μειωμένης αποδοτικότητας και έπρεπε να απολυθούν.

Η εταιρεία προχώρησε σε διαδικασία αξιολόγησης από τον περασμένο Ιούνιο. Ο κάθε εργαζόμενος αξιολογήθηκε από τον προϊστάμενό του και τον Τμηματάρχη – και οι δύο υπάλληλοι  της Εθνικής Τράπεζας. Στην συνέχεια οι αξιολογήσεις επεξεργάστηκαν από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ενοικίασης ο οποίος συνήθως δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο εργασίας και δεν βρίσκεται καν στον ίδιο χώρο.

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και της υποτιθέμενης χαμηλής βαθμολογίας δεν κοινοποιήθηκε ποτέ σε κανέναν εργαζόμενο, έτσι ώστε να τεθούν τυχόν ενστάσεις αλλά και να υπάρξει έστω προσπάθεια βελτίωσης από την πλευρά τους.

Είναι ολοφάνερο πλέον τι είναι και τι εξυπηρετεί η όλη διαδικασία. Είναι μια καλοστημένη στρατηγική «ευέλικτης αξιολόγησης» που καλύπτει τις πραγματικές αιτίες για την πρακτική που ακολουθείται: απολύουμε τους παλιότερους για να προσλάβουμε νέους με χαμηλότερο κόστος.

Οι λόγοι που προβλήθηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρείας σαν αιτίες της απόλυσης των συναδέλφων είναι αντίστοιχης σοβαρότητας: «Έτρωγε στο γραφείο της». Υπάρχει εστιατόριο στο κτίριο και δεν το ξέρουμε; «Η απόδοσή του δεν ήταν η αναμενόμενη». Ποτέ δεν είχε γίνει καμία σύσταση ή παρατήρηση από τους προϊσταμένους του.

Η Εθνική Τράπεζα κερδίζει για χρόνια διπλά από τους χαμηλούς μισθούς των ενοικιαζόμενων που απασχολεί, λες και δεν είναι αρκετά τα δισεκατομμύρια που έχει πάρει σαν ενίσχυση από το κράτος 

Ανακυκλώνουν τους εργαζόμενους, εκμεταλλεύονται την απελπισία των ανέργων συναδέλφων μας στους οποίους τάζουν μία θέση εργασίας και μας κρατούν όλους σε ομηρία.

Ζητάμε την έμπρακτη και ενεργή αλληλεγγύη όλων των συλλόγων της Εθνικής Τράπεζας και του Συλλόγου της Εθνοdata.

Ζητάμε ψηφίσματα συμπαράστασης από τα σωματεία ή/και τις παρατάξεις.   

Εάν δεν διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί στο πρώτο χτύπημα, δεν θα απομείνει κανείς να μιλήσει όταν έρθει η δικιά μας η σειρά!



Web:.  www.sydaptt.net

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Στυλιανού Γρηγόρης               6945 441 308, διεπιλ:16148

Καπετανάκης Γιώργος:           6977 741 228, διεπιλ:66381

Κούβαρης Φάνης,                   6973 221 988, διεπιλ:74873

Λαζαροπούλου Γιώτα:            6976 855 566, διεπιλ:79361

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου