Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πριν από εμάς.... για εμάς....

Αντιγράφουμε σημερινό δημοσίευμα από το insuranceworld.gr:

Σχέδιο «αναγέννησης» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Το νέο σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει τη δραστηριοποίηση του προσωπικού και σε θέματα εξυπηρέτησης και στήριξης των πωλήσεων όλων των πρακτορείων

Ανατροπές στην ασφαλιστική αγορά με ένταση του ανταγωνισμού, μετατοπίσεις μεριδίων και αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης σε τιμολόγια, προγράμματα και πρακτικές πωλήσεων, σηματοδοτούν οι ριζικές αλλαγές που συντελούνται στην Εθνική Ασφαλιστική η οποία ως leader στον κλάδο της και έχοντας προσφάτως βάλει στα ταμεία της 500 εκατομμύρια ευρώ, προχωρεί στην εφαρμογή σχεδίου ταχείας ανάπτυξης. που αφορά στην οργάνωσή της, τη λειτουργία της και τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει στόχο εντός της διετίας η Εθνική να γίνει η καλύτερη (παραγωγή, ποιότητα, φήμη, τιμολόγια) ασφαλιστική εταιρεία της αγοράς, κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, δράσεις και σαφώς νέες μεθόδους ανάπτυξης που η εταιρεία έχει ήδη καθορίσει και ξεκινήσει να υλοποιεί καθώς: δημιουργεί νέα ασφαλιστικά προγράμματα, αναμορφώνει το οργανόγραμμά της, δίνει έμφαση στις επιχειρηματικές ασφάλειες, αναπροσαρμόζει τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της, υιοθετεί νέες μεθόδους εξυπηρέτησης πελατών, θεσπίζει διαδικασίες εκπαίδευσης των στελεχών της, αναπτύσσεται στις διεθνείς αγορές και αναπροσαρμόζει τις αντασφαλιστικές της συμβάσεις.
Πρόκειται για ένα απολύτως στοχευμένο πρόγραμμα που σε συνεργασία με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και τα στελέχη της εταιρείας, το εμπλουτίζει και παρακολουθεί στενά ο Α αντιπρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικής κ. Ανδρέας Βασιλείου. Εχέγγυο για την υλοποίηση του σχεδίου αποτελεί η πρόσφατη έκβαση που αφορά την εισροή 500 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της εταιρείας εξέλιξη που ολοκληρώθηκε προ ημερών και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στην ασφαλιστική αλλά και ευρύτερα στην αγορά, διότι δείχνει ότι η Εθνική Τράπεζα καθώς και όσοι συνεργάζονται με αυτή, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πιστεύουν στην καλή έκβαση τόσο της εταιρείας όσο και της αγοράς.

Νέα προϊόντα Αιχμή του σχεδίου που εδώ και περίπου έξι μήνες «σιωπηρά» εφαρμόζει η εταιρεία αποτελούν τα ασφαλιστικά προϊόντα που θα διαθέτει στην αγορά. Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να καταργηθούν όλα τα συμβόλαια που θεωρούνται μη επικερδή ή αυτά που δεν προωθούνται (για διάφορους λόγους) από τους συνεργάτες. Έχει απολύτως αποσαφηνιστεί ότι όσα έχουν πουληθεί και βρίσκονται εν ισχύ θα συνεχιστούν και οι κάτοχοί τους δε θα έχουν καμία απολύτως ανησυχία. Όπως επισημαίνεται από αρμοδίους «τα προϊόντα που θα δημιουργήσουμε θέλουμε να είναι αυτά που θα στηρίξουν την κερδοφορία μας, θα είναι αυτά που ζητούν οι καταναλωτές περισσότερο και μπορεί να πουλήσει ο ασφαλιστής, θα έχουν μια αντίληψη απλούστευσης για να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής αλλά ποτέ δε θα τιμολογηθούν κάτω από το κόστος».

Bancassurance Μεγάλη βαρύτητα δίνει η εταιρεία και στην ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω του τραπεζικού δικτύου. Στόχος της διοίκησης είναι να βελτιωθούν οι υποδομές, να ενισχυθεί η δραστηριότητα του Bancassurance και να υπάρχει ανοδική πορεία αυτού του καναλιού διανομής στο οποίο από την πλευρά της Τράπεζας ηγείται ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος και από την Ασφαλιστική παρακολουθεί ο κ. Βασίλης Θεοχάρης. Εκπαίδευση νέων στελεχών, αξιοποίηση πελατολογίων, δημιουργία νέων εξειδικευμένων προϊόντων, αποτελούν τον πυρήνα των ενεργειών που ήδη γίνονται και αναμένεται να αποδώσουν σύντομα αποτελέσματα.

Επιχειρηματικές ασφαλίσεις Η στόχευση στο επιχειρείν αποτελεί ένα ακόμη στρατηγικό στόχο του σχεδίου που εφαρμόζει η Εθνική Ασφαλιστική. Τα στελέχη της διοίκησής της θεωρούν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο τομέα που σήμερα έχει ανάγκη από διαφορετικές καλύψεις σε σχέση με το παρελθόν και κυρίως έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να βρίσκεται κάτω από ασφαλιστική «ομπρέλα». Στο πλαίσιο αυτό το χαρτοφυλάκιο των περίπου 20 δις ευρώ που σήμερα υπάρχει αποτελεί την μαγιά για τη συνέχεια η οποία στηρίζεται στη συνεργασία της ασφαλιστικής με την διεύθυνση εταιρικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας. Παράλληλα συστάθηκε και ειδική ομάδα “Account Executive” η οποία έχει ως έργο την ανάπτυξη του τομέα.

Αλλαγές στην παροχή υπηρεσιών Και εξυπηρέτηση πελατών θα κάνουν εφεξής τα υποκαταστήματα της Εθνικής ανά τη χώρα. Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας «ήταν επιβεβλημένο να αναπροσαρμοστεί η λειτουργία των 13 υποκαταστημάτων τα οποία μέχρι πρότινος είχαν μόνο διοικητική εργασία. Πλέον το νέο σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας περιλαμβάνει τη δραστηριοποίηση του προσωπικού και σε θέματα εξυπηρέτησης και στήριξης των πωλήσεων όλων των πρακτορείων που πουλάνε Εθνική Ασφαλιστική. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιοποίηση όλου του δυναμικού της εταιρείας, την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών των δικτύων, καθώς και της τεχνικής υποστήριξης που χρειάζεται το εγχείρημα έχει αναλάβει ειδική ομάδα ενώ προσλήφθηκε και ειδικό στέλεχος προερχόμενο από τον τραπεζικό τομέα.

Αντασφάλειες Ανατροπή σε όλες τις αντασφαλιστικές συμβάσεις φέρνει το νέο σχέδιο κερδοφόρου ανάπτυξης της Εθνικής. Κατά τις πληροφορίες ξεκίνησε ήδη η διαδικασία σημαντικών αναπροσαρμογών στις συνεργασίες, τις κοστολογήσεις, τους διαμεσολαβούντες και γενικά σε ότι αφορά την σύναψη αντασφαλιστικών συμβάσεων. Μέχρι το τέλος του χρόνου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και κατά τις εκτιμήσεις θα αποφέρει πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη (εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ) στην εταιρεία.

Οργανόγραμμα Προϋπόθεση για την εφαρμογή του σχεδίου σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας ήταν και η αναμόρφωση του οργανογράμματος το οποίο εστίασε στα τμήματα πωλήσεων, μάρκετινγκ, οικονομικών υπηρεσιών, τεχνικών υπηρεσιών και μηχανογράφησης, καθώς θεωρεί ότι αυτά θα αποτελέσουν την υποστηρικτική γραμμή στη λειτουργία της ασφαλιστικής. Η αναδιάρθρωση συνοδεύθηκε από εσωτερικές μετακινήσεις στελεχών, ενώ προσλήφθηκαν και δύο νέα στελέχη με πολυετή εμπειρία στην αγορά.

Διεθνής ανάπτυξη Το τμήμα Διεθνών Εργασιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, επανατοποθετήθηκε στο οργανόγραμμα, ισχυροποιείται και αναλαμβάνει δυναμικό ρόλο στην εξωστρέφεια της εταιρείας. Κατά τις πληροφορίες στόχος είναι σε καθεμία από τις 5 θυγατρικές (Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία) να υπάρχει διαφορετικό σχέδιο ανάπτυξη στις τοπικές αγορές ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζουν. Παράλληλα αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι τοπικοί συνεργάτες και όλες οι θυγατρικές να έχουν την σαφή υποστήριξη της μητρικής σε τεχνογνωσία, υποδομές, και ότι χρειάζονται.

http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=8350&la=1&cat_id=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου