Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο: Ο αγώνας σήμερα συνεχίζεται

Τριανταεννιά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αρκετά μεγάλη χρονική περίοδος. Τα παιδιά που γεννήθηκαν τότε ήδη έχουν μπει εδώ και αρκετά χρόνια στην αγορά εργασίας, τα περισσότερα βέβαια είναι σήμερα άνεργα εγκλωβισμένα στην δίνη του μνημόνιου και ίσως η επέτειος να μη σημαίνει τίποτα γι' αυτά. Ίσως πάλι να μη λέει και πολλά και σε αρκετούς από εμάς, τους "μεγάλους".
Και βέβαια τα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν να βγάζουν επετειακές ανακοινώσεις, η φασιστική "Χρυσή Αυγή" προκαλεί με κορώνες για δήθεν νεκρούς, και τα συνδικάτα να προκηρύσσουν στάσεις εργασίας απλά στ' όμονα της μέρας χωρίς καμία εκδήλωση ή αναφορά στην μέρα αυτή. Σήμερα, σ' αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε, αυτό δεν είναι αρκετό.

Επειδή αυτό δεν μας φτάνει και δεν μας καλύπτει σε καμία περίπτωση.
Επειδή από τότε κάτι μας ενώνει ανεξάρτητα από το αν και πόσο έχει εκπορνευτεί ο καθένας μας, ανεξάρτητα από το πόσο ο ατομικός τρόπος βολέματος και γλυψίματος έχει πια γίνει καθημερινή πρακτική.
Επειδή όμως δεν απαρνιόμαστε τη νιότη μας, ούτε μετανιώνουμε για όσα κάναμε παρά τα λάθη μας.
Επειδή για μας το Πολυτεχνείο δεν είναι μουσειακό είδος για επίδειξη, αλλά ορόσημο της ζωής μας.
Επειδή οι νεκροί της χούντας δεν είναι μόνο αριθμοί, αλλά σύμβολα αγώνα.
Τιμούμε με τούτη την ανακοίνωση όλα όσα σήμαινε τότε το Πολυτεχνείο, αλλά και η Νομική και το Αριστοτέλειο, τιμούμε όλους τους συναδέλφους που μετείχαν ενεργά ή έστω και ηθικά συμπαραστεκόμενοι στους τότε "έγκλειστους", τα παιδιά με τη μεγάλη καρδιά και τη θέληση για πάλη.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν αποφασιστικά στην στάση εργασίας ανεξάρτητα από την απόφαση της Εταιρίας για πρώτη φορά να παρακρατήσει τα χρήματα αυτής της στάσης, όχι απλά για επετειακούς λόγους, αλλά κυρίως για όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια, για όλα όσα έρχονται στο επόμενο διάστημα, για την αξιοπρέπειά μας.
Καλούμε παράλληλα όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην αυριανή πορεία του Πολυτεχνείου.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου