Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Πρακτόρων Αττικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε ανυπόγραφο δημοσίευμα που αποδίδεται σε «κύκλους της Εθνικής». Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε συνέχεια για το τί ακριβώς συνέβη στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση στην 1/11/12 σχετικά με την έναρξη των διαδικτυακών πωλήσεων της εταιρείας. Τώρα όμως είναι υποχρέωσή μας απέναντι και στα μέλη μας να τοποθετηθούμε.
1.  Η συνάντηση αυτή δεν ολοκληρώθηκε λόγω της απαξιωτικής στάσης του Α΄ Αντιπροέδρου της εταιρείας κ. Βασιλείου, η οποία προκάλεσε την αποχώρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρισταμένων συνεργατών. Ο κ. Βασιλείου αρχικά αρνήθηκε να δώσει τον λόγο και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα διαλόγου στους συμμετέχοντες Πράκτορες και στη συνέχεια αποχώρησε, προσβάλλοντας το σύνολο των παρευρισκομένων συνεργατών, γεγονός που ανάγκασε τον Σύλλογο των εργαζομένων της Εταιρείας (τον οποίον ευχαριστούμε) να εκδώσει την επομένη, 2/11/2012, ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη από τους συνεργάτες Πράκτορες.
2.  Για τα νέα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων που αποτελούν την «ταμπακιέρα» όμως, οι ανώνυμοι κύκλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν λένε κουβέντα. Τα προγράμματα ασφάλισης που θα προωθούνται από το διαδίκτυο, στηρίζονται στο εφεύρημα της «μεσοσταθμικής κατά 10% χαμηλότερης τιμολόγησης από αυτής των αντίστοιχων προγραμμάτων που διατίθενται ήδη από τα παραγωγικά δίκτυα, παρέχοντας σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καλύψεις» και στην «μειωμένη προμήθεια σε σχέση με τη βασική, λόγω του χαμηλότερου περιθωρίου κέρδους». Με δυο λόγια δηλαδή, η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει ένα προϊόν στους καταναλωτές, η μειωμένη τιμή του οποίου οφείλεται, αφενός στον περιορισμό των καλύψεων προς τον πελάτη και αφετέρου στην μείωση της προμήθειας (μείωση άνω του 50%) προς το δίκτυο! Ποια είναι η συνεισφορά της Εταιρείας στην μείωση της τελικής τιμής; Έχει μειώσει το ποσοστό του Δικαιώματος Συμβολαίου που εισπράττει; Έχει μειώσει τους συντελεστές τιμολόγησης των κινδύνων και αν ναι, σε ποιους κινδύνους και πόσο;
3.  Τα μέλη του Συλλόγου μας έχουν μακροχρόνιες (επί δεκαετίες) παραδοσιακές σχέσεις συνεργασίας με την Εθνική Ασφαλιστική, άλλοτε αποκλειστικές και άλλοτε όχι, με το κύριο όγκο των εργασιών τους (γενικών και ζωής) πάντοτε σε αυτήν. Σήμερα, οι αποφάσεις της Διοίκησης δυστυχώς μας παροτρύνουν και μας οδηγούν να αναζητήσουμε, ατομικά ή ομαδικά, νέες συνεργασίες, χωρίς δική μας υπαιτιότητα.
4.  Αν η Διοίκηση της εταιρείας θέλει να επιβεβαιώσει έμπρακτα την υποστήριξή της στο Πρακτορειακό δίκτυο και το δίκτυο Agency (όπως αναφέρεται στο ανυπόγραφο δημοσίευμα) ας επανεξετάσει την χρησιμότητα της προώθησης αυτών των προγραμμάτων και τις τυχόν επιπτώσεις στις σχέσεις με τα δίκτυά της.
 Καλούμε όλα τα μέλη μας, για δυναμική στήριξη του ΣΠΑΤΕ, σε υλοποίηση των αποφάσεων της πρόσφατης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 24ης/10/2012, αλλά ευρύτερα καλούμε και κάθε διαμεσολαβούν πρόσωπο να συσπειρωθεί γύρω από τους συλλογικούς φορείς της διαμεσολάβησης. Σταθερή και αταλάντευτη θέση μας είναι ότι ενωμένοι στηρίζουμε τις εταιρείες που μας σέβονται, τις εταιρείες που αναγνωρίζουν έμπρακτα την χρησιμότητα και τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. 
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου