Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κύριε; Τίποτα;



Συνάδελφοι,

Φέτος για πρώτη χρονιά μετά από πολλές δεκαετίες βάσει της εφαρμογής των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν θα καταβληθεί το επίδομα ισολογισμού, μιας και ούτε η ΕΤΕ θα τον καταβάλλει…

Από την υπογραφή της ΣΣΕ τον Σεπτέμβρη του 2012, βέβαια κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι….

Τα μέλη της Διοίκησης αυξήθηκαν από έξι σε δέκα, με εξαίρεση μερικές φωτογραφικές θέσεις κανείς υπάλληλος δεν κρίθηκε ικανός να αναλάβει θέση ευθύνης, μια σειρά συνάδελφοι αποχώρησαν χωρίς κανείς να τους αντικαταστήσει, το κόστος μισθοδοσίας έχει μειωθεί σε διψήφιο ποσοστό…


Η απαξίωση των εργαζόμενων συνεχίζεται και εντείνεται, η παραγωγή μειώνεται, οι σύμβουλοι διοίκησης (φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες) δίνουν θεωρητικές συμβουλές ανάπτυξης που μεταφράζονται σε πραγματικές τιμές ύφεσης και όλοι ψάχνουν να βρουν αφού με τον ήλιο τα βάζουν, με τον ήλιο τα βγάζουν τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε….

Το τελευταίο «κίνητρο» που αποφάσισε η Διοίκηση να δώσει αφορά έξοδα μετακίνησης και κουπόνια σίτισης.

Πολύ καλή κίνηση θα έλεγε ο οποιοσδήποτε καλόπιστος εργαζόμενος, βλέποντας παράλληλα και τα πολύ μεγάλα κέρδη της Εταιρίας, αν δεν υπήρχε μια «μικρή» λεπτομέρεια!
Οι παροχές αυτές αφορούν μόνο τα στελέχη της Εταιρίας με θέση ευθύνης Τομέα και πάνω.
Φαίνεται ότι μόνο αυτές οι κατηγορίες συναδέλφων έχουν ανάγκες, μόνο αυτές οι κατηγορίες συναδέλφων έχουν υποστεί μειώσεις, μόνο σε αυτούς στηρίζεται η Εταιρία.

Από την πλευρά μας θέλουμε να επισημάνουμε ότι συστηματικά τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται ένα κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας, φόβου και εντατικοποίησης.
Καλλιεργείται μια εταιρική κουλτούρα που δεν επιβραβεύει την εργασία, την πρωτοβουλία, την ικανότητα του εργαζόμενου, αλλά συνολικά υποβαθμίζει τον ρόλο τους στην Εταιρία.

Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Το μοντέλο του εργοδότη – αφέντη (ακόμα και όσων εργαζόμενων την έχουν δει εργοδότες) θεωρείται ότι αποδίδει. Η πίστη στην Εταιρία και τις δυνάμεις της έχει χαθεί και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πλήγμα που θα έχουν καταφέρει οι διοικούντες εναντίον της.

Κύριοι της Διοίκησης.

Πιστέψτε και στηριχτείτε στους εργαζόμενους της Εταιρίας. Πιστέψτε και στηριχτείτε στις δυνάμεις τους, στις ιδέες τους, στις πρωτοβουλίες τους.
Μην πυροβολείτε τα πόδια σας, απλά και μόνο επειδή η ανασφάλεια σας εμποδίζει να δείτε την απλή αλήθεια… Ότι η κάθε Εταιρία βασίζεται και αναπτύσσει τους εργαζόμενους σε αυτήν, μιας και αυτοί είναι το μεγάλο της συγκριτικό πλεονέκτημα.
Με κέρδη που το 2013 θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ θεωρούμε ότι μπορείτε να δείξετε σε όλους τους εργαζόμενους ότι δεν αποτελούν απλά ένα μέρος των στατιστικών σας.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου