Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ρυθμίσεις Στεγαστικών Δανείων στην Ε.Τ.Ε.


Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος) που αφορά στη μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί ή πρόκειται να χορηγηθούν από την Διεύθυνση Κτηματικής Πίστης, καθώς και ευνοϊκές ρυθμίσεις σε διάφορα δάνεια.

Μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής Ιδιωτών, διευκρινίστηκε ότι για όσους συναδέλφους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από την Ε.Τ.Ε., θα ισχύσει η ίδια ρύθμιση από 1/4/2014.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.
-------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 112 ΑΘΗΝΑ, 12.2.2014


ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ή ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΑΠΟ 2,50% ΣΕ 2% ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΑ


Συνάδελφοι,


Χθες, στις 11/2/2014 υπογράφτηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά, τον Πρόεδρο Γιώργο Γιαννακόπουλο και τον Γ. Γραμματέα Μάκη Κατσίκα του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ειδική τροποποιητική Επιχειρησιακή Σύμβαση με την οποία συμφωνήθηκε :
1. Μείωση του επιτοκίου των πάσης φύσεως στεγαστικών δανείων σε 2 %
.    Το επιτόκιο των νέων και των υφιστάμενων στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί ή θα χορηγηθούν από την Διεύθυνση Κτηματικής Πίστης, μειώνεται από 2,50% σε 2,00% σταθερό για τους εν ενεργεία συναδέλφους και τους συνταξιούχους.
.    Η μείωση του επιτοκίου θα ισχύει για μια τριετία από 1.4.2014 έως 1.4.2017, (που είναι η μέγιστη διάρκεια μιας σύμβασης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία).
Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των συναδέλφων για μείωση των επιτοκίων και ομοιόμορφη μεταχείριση όλων των στεγαστικών δανείων.


2. Δάνεια για σπουδές των τέκνων (Κ.Α. 515)
Σχετικά με τα άτοκα δάνεια ποσού € 10.000, που έχουν λάβει ή θα λάβουν στο μέλλον οι συνάδελφοι, σύμφωνα με την επιχειρησιακή σύμβαση 2005-6, όταν τα τέκνα τους εισάγονται, σε σχολή που βρίσκεται σε διαφορετική πόλη, από την πόλη της μόνιμης διαμονής τους,
Συμφωνήθηκε:
Α. Αύξηση του αριθμού των δόσεων
Η εξόφληση των δανείων θα γίνεται πλέον σε 50,60,70,80 ή 90 δόσεις. Για τα υφιστάμενα δάνεια η αλλαγή στον αριθμό των δόσεων θα γίνει ύστερα από σχετική αίτηση των συναδέλφων, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί στη Διεύθυνση Προσωπικού μέχρι την 28.2.2014.
Με αυτή την τροποποίηση μειώνεται σημαντικά η καταβαλλόμενη μηνιαία δόση από € 200 σε € 111.
Β. Χορήγηση του δανείου σε συναδέλφους που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση
Το παραπάνω δάνειο χορηγείται πλέον τμηματικά και σε συναδέλφους που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ρύθμισης : Ποσό € 4.000 (το 40% του συνολικού ποσού) με την έγκριση του δανείου και το υπόλοιπο σε τρείς ισόποσες ετήσιες δόσεις από € 2.000 η καθεμία (το 20% του συνολικού ποσού), που θα καταβάλλονται το μήνα Σεπτέμβριο.
Γ. Επαναχορήγηση του δανείου λόγω συνταξιοδότησης ή θεμελίωσης δικαιώματος λήψης πλήρους σύνταξης μέχρι και 31.12.2016
Σε περίπτωση αποχώρησης από την υπηρεσία, ο συνάδελφος θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τη Διεύθυνση Προσωπικού, νέο ατομικό δάνειο, για την έγκριση του οποίου δεν θα λαμβάνονται υπόψη οφειλές από άλλα ατομικά δάνεια που τυχόν έχει λάβει.


3. Αύξηση δόσεων συμπληρωματικού δανείου (Κ.Α. 502)
Ο αριθμός των δόσεων των δανείων που λαμβάνουν οι συνάδελφοι από την Διεύθυνση Προσωπικού για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα απόκτησης α' κατοικίας, σύμφωνα με τον κανονισμό στέγασης (Κ.Α. 502), αυξάνεται σε 90 δόσεις από 60. Τη δυνατότητα αυτή έχουν και οι συνάδελφοι που έχουν ήδη λάβει αυτό το δάνειο, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι την 28.2.2014.


4. Διευθέτηση ατομικών δανείων
Δίνεται η δυνατότητα σε όσους συναδέλφους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από ατομικά δάνεια κάθε μορφής, που τους έχουν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Προσωπικού, να λάβουν ισόποσο ατομικό δάνειο για να καταστούν ενήμεροι και να ενταχθούν ομαλά στη διαδικασία αυτόματης παρακράτησης της δόσης μέσω μισθοδοσίας ή σύνταξης. (Θα υπάρχει σχετική ενημέρωση από την Διεύθυνση Προσωπικού).


Καλούμε τους εργαζόμενους να παραμείνουν συσπειρωμένοι γύρω από τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επιλύουμε τα προβλήματά μας και να προωθούμε τα αιτήματά μας.


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Γιαννακόπουλος Μάκης Κατσίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου