Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Βank Βang Marriage Will Not Be Televised



Του Αλέξη Κώτσαλου

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν προβληματίσει πολύ κόσμο. Όσο αφελής κι αν είναι κανείς δεν μπορεί να μην σταθεί με καχυποψία όχι τόσο στο γεγονός ότι η ΕΡΤ έκλεισε τελικά,  αλλά στον τρόπο που αυτό έγινε.  

Κανείς θα πει, καλά  τι διαφορετικό είχε αυτή η κατάργηση του οργανισμού από τη βαρβαρότητα των τελευταίων χρόνων που εφαρμόζεται στις Συλλογικές Συμβάσεις, στα Ταμεία, στους συνταξιούχους, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική πρόνοια, τους λοιπούς Οργανισμούς ή άλλους Υπαλλήλους του Δημοσίου;
Σαν πράξη καμία.

Με την ίδια βαρβαρότητα και τον ίδιο κυνισμό αντιμετωπίστηκαν όλα και όλοι οι παραπάνω. Την ίδια έλλειψη Δημοκρατίας βιώνουμε τρία χρόνια τώρα από την προπαρασκευή ήδη της εισόδου μας στο μαγικό χώρο των Μνημονίων. Η ΕΡΤ είναι άλλος ένας κρίκος στο χορό των  ΣΟΚ και της Βαρβαρότητας που μας έχουν επιβάλλει.
Ωστόσο κάτι διαφορετικό είχε αυτή η επίθεση. Και αυτό οφείλεται σε δυο δεδομένα.

Το πρώτο είναι ότι έγινε βιαστικά και τελείως απροετοίμαστα. Το πρωί νομοθέτησαν  τις γνωστές κατά τα άλλα πλέον πράξεις «απολυταρχικού» περιεχομένου και το απόγευμα χωρίς κοινοβουλευτικές διαδικασίες και χωρίς συνυπογραφή άλλων υπουργών, έφεραν το λουκέτο και το μαύρο στους δέκτες μας. Και εντάξει το γεγονός ότι δεν ελήφθη πρόνοια για τους εργαζομένους δεν κάνει σε κανένα πλέον εντύπωση. Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι ότι το σύστημα των πρόθυμων καναλαρχών πιάστηκε στον ύπνο. Δεν πρόλαβε να καλλιεργήσει το έδαφος με τον προσφιλή του τρόπο. Δεν προηγήθηκαν αρκετά δημοσιεύματα απαξίωσης του οργανισμού και των εργαζομένων. Δεν προηγήθηκε καμία στρατευμένη Δημοσκόπηση  περί του αν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να πληρώνουμε το ανταποδοτικό τέλος το οποίο βαφτίστηκε χαράτσι, δεν προηγήθηκαν επιθέσεις με στρατευμένα δημοσιεύματα στους μεγαλοδημοσιογράφους ή  τα μεγαλοστελέχη που έχουν καταληστέψει το δημόσιο χρήμα. Δεν προηγήθηκαν παράθυρα, Πρετεντέρης, Τρέμη, καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενοι.  Από ότι φάνηκε αιφνιδιάστηκε ακόμη και η εφημερίδα  το Βήμα, το SKAI ειδήσεις και τα λοιπά Οργουελικά «Μεγάφωνα» της κρατικής εξουσίας.
Η βιασύνη φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε καν το Υπουργείο Παιδείας σχετικά,  που την επόμενη ημέρα του λουκέτου θα έπρεπε να διενεργήσει πανελλήνιες εξετάσεις με σήμα το οποίο διαχέεται στα εξεταστικά κέντρα από τους πομπούς της ΕΡΤ. Αλλά ούτε και ο Στρατός με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επικοινωνία μέσω ασφαλούς σήματος που εκπέμπεται από την ΕΡΤ.

Το δεύτερο γεγονός που προβλημάτισε έντονα είναι η απίστευτου μένους επίθεση στον Οργανισμό που εξαπέλυσε ο Υπουργός στην ανακοίνωση του λουκέτου στον οργανισμό και στους εργαζομένους του. Ακούγοντάς τον να μιλάει για θύλακες διαφθοράς και αδιαφάνειας, σπατάλης και απαξίωση ήμουν σίγουρος ότι στην αρχή μιλούσε για το χώρο που δραστηριοποιείται.
Ακούστηκε σαν να ήθελε να απευθυνθεί κατηγορώντας όλους τους Έλληνες σαν άλλος Πάγκαλος του στυλ μαζί τα φάγαμε και κλείνω τον οργανισμό γιατί είστε όλοι διεφθαρμένοι και δεν αξίζετε να έχετε δημόσια Τηλεόραση. Δεν αξίζετε να έχετε λαική ορχήστρα  και πολιτισμό. Το ύφος έμοιαζε να κατηγορεί όλους εμάς τους ιδιοκτήτες του δημοσίου Μέσου για τη διαφθορά και όχι τον ίδιο και τους όμοιούς του που τη διοικούσαν ασελγώντας τόσα χρόνια πάνω του τις κομματικές τους ορέξεις.  Αλλά όχι, ο τρόπος του κλεισίματος και το ύφος της επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος χωρίς καν να έχουν συνεννοηθεί τα τρία κόμματα διαφέρει από άλλες αντίστοιχες πράξεις. Στην προκειμένη περίπτωση θέλω να είμαι λίγο ποιο καχύποπτος και να πιστεύω ότι σκόπιμα έγινε με αυτόν τον τρόπο, με στόχο να προκληθεί πολιτική αστάθεια ή και διάσπαση.

Έτσι λοιπόν τόσο ο χρόνος όσο και ο τρόπος διαχείρισης που επελέγη από το ένα μέρος της τρικομματικής δείχνει και στον ποιο αφελή ότι πίσω από αυτό το γεγονός κρύβεται κάποιο άλλο μεγαλύτερο συμφέρον. Και επειδή η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο ως εντολοδόχος, η εντολή πιστεύω ότι ήταν σαφής να κλείσει η ΕΡΤ για να δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια.

Για ποιο λόγο όμως να θέλει κάποιος να δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια και αγανάκτηση στην περίοδο του success story του Σαμαρά και της Greecovery? Την περίοδο που περιμένουμε καμιά εικοσαριά εκατομμύρια τουρίστες;  Γιατί να διακινδυνέψει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός να ρίξει τα τελευταίως αυξημένα ποσοστά του στα δημοψηφίσματα και να τσαλακώσει την εικόνα του τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα στα οποία είχε σχηματίσει την εικόνα ενός πρωθυπουργού δημοκράτη,  αποτελεσματικού και αξιόπιστου εταίρου των πιστωτών; Για καμιά χιλιάρα δημοσίους υπαλλήλους?  Αν ήταν μόνο για αυτό θα εξέλειπε σίγουρα ο επικοινωνιακός χειρισμός του θέματος. Το θέμα ήταν η σκόπιμη πρόκληση πολιτικής αστάθειας με μια σαφή συμβολική ένδειξη απολυταρχισμού ερεθίζοντας το υποσυνείδητο του Έλληνα, ο οποίος σκιρτάει μόνο αν του θίξεις φανερά , απροκάλυπτα και μόνο τότε την δημοκρατική συνείδηση ή τον πολιτισμό του.

Θα πει κάποιος μα καλά για ποιο λόγο να επιθυμούν οι πιστωτές πολιτική αστάθεια όταν η τρικομματική λειτουργεί και ο Υπουργός οικονομικών είναι ο πλέον στρατευμένος υπέρ των συμφερόντων τους, που όμοιό του δεν θα μπορούσαν καν να ονειρευτούν ούτε στην Αργεντινή του Μένεμ, αλλά ούτε καν στην Ζιμπάμπουε

Η απάντηση στα παραπάνω κατά την ταπεινή μου γνώμη πιστεύω ότι βρίσκεται στην εξέλιξη της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας. Από ότι φαίνεται τα απαιτούμενα κεφάλαια βρέθηκαν. Έτσι αφού μπλοκαρίστηκε από τους ίδιους εντολοδόχους η συγχώνευση και η κοινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την Eurobank που θα διευκόλυνε σημαντικά την εξεύρεση κεφαλαίων, η επόμενη εξέλιξη ήταν να δηλώσει  επίσημα η EUROBANK ότι δεν μπορεί να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να ενταχθεί στο ΤΧΣ. 

Είμαι σίγουρος ότι οι πιστωτές θα έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση και θα τρόχιζαν λαίμαργα τα μαχαίρια τους,  καθώς η ένταξη της ΕΤΕ στο ΤΧΣ θα έφερνε προς εκποίηση ή αλλιώς ξεπούλημα έναν οργανισμό ΕΤΕ & EUROBANK από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, με ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια και με πεντακάθαρους ισολογισμούς αφού τα ελλείμματα  τους,  τα έχουν πληρώσει στο ακέραιο οι έλληνες φορολογούμενοι με αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αφαίμαξη μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων αλλά και με νέο δανεισμό.

Η πολιτική αστάθεια ήταν ο μόνος τρόπος ώστε να αποτραπεί ο κόσμος από το να εμπιστευθεί τα κεφάλαιά του στην ΕΤΕ , να ναυαγήσει έτσι η ανακεφαλαιοποίηση και να γίνει ο γάμος με τη Eurobank εντός του ΤΧΣ που ελέγχεται πλήρως από τους πιστωτές και να γίνει ο προαγωγός της παρθένας που όλοι θέλουν να αποκτήσουν . Έτσι το σχήμα ΕΤΕ - EUROBANK θα μπορούσε να καταλήξει πχ. στη DEUTSCHE BANK δωρεάν;  ίσως,  ανταλλάσσοντας τη με χρέος.

Ποιος από τους πολιτικούς και τους πιστωτές μπορεί να αρνηθεί ότι ένας χρηματιστηριακός κολοσσός ευρωπαϊκών μεγεθών χάρισμα δεν είναι δέλεαρ ικανό για μια δημοκρατική εκτροπή ή στην καλύτερη μια πολιτική αστάθεια σε μια χώρα που βυθίζεται ούτως ή άλλως στη διαφθορά;
Ποιος από εμάς πιστεύει ότι αυτοί που μας κυβερνάνε δεν είναι ικανοί να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο σχέδιο;
Ποιος διάολο ξέρει που είναι η τουαλέτα να ξεράσουμε μαζικά όλα αυτά τα επικίνδυνα άτομα αποβράσματα που μας κυβερνάνε απολυταρχικά παίζοντας θανάσιμα παιχνίδια στις πλάτες τόσο  πολύ κόσμου?   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου