Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αίτημα συναδέλφων για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης


Συνάδελφοι,

Κατατέθηκε εχτές (Πέμπτη, 20/6/2013) στο Δ.Σ. του Συλλόγου αίτημα για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που υπογράφεται από 287 συναδέλφους.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου προκειμένου να γίνει Γ.Σ. απαιτούνται υπογραφές που να αντιστοιχούν στο 1/10 των μελών του Συλλόγου.
Συνεπώς το Δ.Σ. του Συλλόγου μέσα σε 10 ημερολογιακές μέρες πρέπει να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με θέμα τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας.

Συνάδελφοι,
Θεωρούμε ότι καθημερινά βιώνουμε ένα κλίμα απαξίωσης των εργαζόμενων, ένα κλίμα που ο εργαζόμενος νοιώθει ότι η Εταιρία δεν τον καλύπτει στην εργασία του, δίνει μια καθημερινή μάχη που πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι κλέφτης, που νοιώθει την Εταιρία απέναντί του και όχι στο πλάι του.


Το τελευταίο σημείο προστασίας των εργαζόμενων, που είναι ο Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας, η συμφωνία δηλαδή που περιγράφει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εργοδότη και του εργαζόμενου έχει καταργηθεί και το μόνο που μένει είναι το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση των εργαζόμενων πάνω στις δυσμενείς εργασιακές εξελίξεις, ο καθορισμός των κινήσεων που πρέπει να γίνουν αλλά και τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που μπορούμε να δεχτούμε σαν εργαζόμενοι.

Οι φήμες που ακούγονται για περιορισμό των αδειών, για μη καταβολή των ημερών αναρρωτικής άδειας από την Εταιρία αλλά από το ΙΚΑ, για κατάργηση του βαθμολογίου κλπ μόνο ήσυχους δεν μπορεί να μας αφήνουν.

Μπροστά σε όλα αυτά πρέπει να δυναμώσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας και να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι σε μια ακόμα υποβάθμιση των εργασιακών μας σχέσεων.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου