Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αντιδημοκρατική Εκτροπή

Το ζήσαμε και αυτό. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δια μέσου μιας «ανατριχιαστικής» τηλεοπτικής ανακοίνωσης του –και  δημοσιογράφου -  Κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου , που έφερνε στο νου «αλήστου μνήμης» εποχές , αποφάσισε και διέταξε τον αφανισμό της Δημόσιας τηλεόρασης.

Εχθές το βράδυ κατέβασαν τους διακόπτες των τριών καναλιών τον ένα μετά τον άλλον μέσα σε 2 λεπτά, την ώρα που μεταδιδόταν ζωντανό πρόγραμμα και έκαναν δηλώσεις αρχηγοί κομμάτων λες και ήθελαν να προλάβουν την έκρηξη πυρηνικής βόμβας.  Η κίνηση αυτή δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε καμιά χώρα της Ευρώπης –παρά μόνο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και των Βαλκανίων από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ. Φαίνεται ότι τα υποχείρια της τρόικας που κάνουν τους κυβερνήτες στη χώρα μας αποφάσισαν να τραβήξουν στα άκρα την πρακτική  του «Σοκ και Δέος» που εφαρμόζουν στο λαό εδώ και τρία χρόνια.
Κάτω από την πίεση των Τροικανών να κυλίσει αίμα απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα βρήκαν τη Δημόσια Τηλεόραση ως το πρώτο πειραματόζωο που πρέπει να θυσιαστεί. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης δεν αντέχουν ούτε σε στοιχειώδη κριτική. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες την ΕΡΤ σαν το προσωπικό μαγαζάκι τους  για ρουσφετολογικές προσλήψεις και για κυβερνητική προπαγάνδα κατηγορούν τους εργαζόμενους  για τις δικές τους πρακτικές. Οι άνθρωποι που αποδείχθηκαν ανίκανοι να μετατρέψουν την Κρατική ΕΡΤ σε Δημόσια, που σφάγιασαν κάθε φωνή που τολμούσε να κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους, οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει δεσμούς εξάρτησης  με τα ιδιωτικά κανάλια των εργολάβων και εφοπλιστών, οι άνθρωποι που ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά σαν να είναι τσιφλίκι τους, οι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη διορισμού των Διοικήσεων στην ΕΡΤ εγκαλούν τους εργαζόμενους για διαφθορά και διασπάθιση χρήματος. Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Παραδίδεται. Μάλλον θα πρέπει να προχωρήσουμε όλοι σε λοβοτομή για να μπορούμε να πιάνουμε τον Οργουελικό λόγο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Συνάδελφοι,
Η χθεσινή αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη Δημόσια Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο. Είναι ένα ενδιάμεσο  σκαλοπάτι για την άλωση όποιου χώρου εργασίας προσφέρει ακόμα μια στοιχειώδη εργασιακή αξιοπρέπεια. Ο στόχος ξεκάθαρος : όλοι όσοι απομείνουν να εργάζονται θα αμείβονται με το βασικό μισθό - πείνας,  κανένα εργασιακό πλαίσιο ασφάλειας για τους εργαζόμενους, δημιουργία στρατιών ανέργων για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως εργαζόμενοι -σκλάβοι, αρπαγή του Δημόσιου πλούτου και τελική πράξη την αρπαγή  της ιδιωτικής περιουσίας που δεν θα μπορούν να συντηρήσουν οι πολίτες - όντας άνεργοι και βάναυσα φορολογημένοι.

Καμιά Συλλογική Σύμβαση και κανένας νόμος – από όσους έχουν απομείνει δεν μπορεί να προστατεύσει το δικαίωμά μας στην εργασία. Μόνη ελπίδα ο  από κοινού αγώνας των εργαζομένων, η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Ο τόπος μας, η χώρα μας δεν θα πρέπει να αφήσουμε να γίνει άψυχο κουφάρι που θα το κατασπαράξουν οι γύπες που καραδοκούν. Η Έλληνες έχουμε πλούσια ιστορία Δημοκρατικών Αγώνων.

Ας μην την προδώσει η γενιά μας.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην Δημόσια Ραδιοφωνία- Τηλεόραση. Συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση του Δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και το δικαίωμα στην εργασία.

Συναδελφικά
Η.Σ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου