Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με την πρόταση της Διοίκησης για τον Ε.Κ.Ε.

Συνάδελφοι,


Η Διοίκηση της ΕΤΕ για μια ακόμα φορά χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους της Εταιρίας μας σαν προπομπούς για τα όσα θα προσπαθήσει να ισχύσουν σε όλο τον όμιλο σε λίγο καιρό.

Ο «συνάδελφός» μας, όπως αυτοπαποκαλείται, Πρόεδρος της Εταιρίας μας, κος Δημόπουλος επί χρόνια πλήρως προστατευμένος από τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας της Τράπεζας, αποφάσισε να καταργήσει κάθε δικαίωμα για τους εργαζόμενους της Εταιρίας μας, δικαιώματα όμως που ο ίδιος διατηρεί στο έπακρο!!
Αυτό φαίνεται ότι αποτελεί γι’ αυτόν την επιτομή της «συναδελφικότητας».

Το σχέδιο του ΕΚΕ που παρουσιάστηκε κινείται στην λογική του να έχουν οι εργαζόμενοι μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα πέρα από αυτά που ορίζει η ήδη κουτσουρεμένη μνημονιακή νομοθεσία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

• Κατάργηση του βαθμολογίου και της επετηρίδας.

• Οικονομική εξόντωση των εργαζόμενων που τυχαίνει να αρρωστήσουν.

• Τιμωρία των γονιών που θα χρειαστεί να απουσιάσουν όταν αρρωστήσει το παιδί τους.

• Τιμωρία των νέων μητέρων

• Θεσπίζει την απόλυτη αυθαιρεσία του διευθυντικού δικαιώματος σε προσλήψεις, τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης και πειθαρχικά παραπτώματα, χωρίς κανένα ίχνος διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Η πρόταση της Διοίκησης θεωρούμε ότι πρέπει να απορριφθεί συνολικά από τους εργαζόμενους γιατί το μόνο που διασφαλίζει, είναι τα οριζόμενα από την νομοθεσία, που όμως δεν χρειάζονται κανέναν ΕΚΕ και καμία συμφωνία για να εφαρμοστούν.

Εμείς οφείλουμε να αγωνιστούμε για την εφαρμογή ενός ΕΚΕ που θα μας διασφαλίζει ουσιαστικά από την αυθαιρεσία οποιασδήποτε διοίκησης.

Η παράταξή μας θα στηρίξει κάθε προσπάθεια διαλόγου που θα απαιτήσει ο Σύλλογος, ενός διαλόγου όμως που δεν θα είναι προσχηματικός, που δεν θα γίνει με προαποφασισμένα και τετελεσμένα και θα ξεκινάει με βάση τον κανονισμό που ίσχυε επί 43 χρόνια, που όχι μόνο δεν εμπόδισε, αλλά βοήθησε την Εταιρία μας να έρθει στην πρώτη θέση της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο ΕΚΕ όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε σαν πλαίσιο ασφάλειας για τους εργαζόμενους αλλά και κατοχύρωνε τα εύλογα δικαιώματα του εργοδότη.

Ζητάμε να πραγματοποιηθεί άμεσα Γενική Συνέλευση, να κατατεθούν οι απόψεις και οι προβληματισμοί των παρατάξεων και των συναδέλφων και η απόφαση για την από δω και πέρα στάση μας να προέλθει από το σύνολο των εργαζομένων μέσα από διαδικασία πανελλαδικής μυστικής ψηφοφορίας.
Συναδελφικά,


Η Σ.Ε. της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας"

1 σχόλιο:

  1. Με την ευκαιρία της συζήτησης περί ΕΚΕ, μήπως είναι καιρός να ενεργοποιηθεί πάλι με κάποιον τρόπο η πρόσβαση στο forum του συλλόγου μέσω των υπολογιστών της εταιρείας; Θεωρώ ότι θα βοηθούσε να υπάρχει ένας καλύτερος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων από ότι απλά σε μια Γενική Συνέλευση καθώς και ο χρόνος είναι συνήθως περιορισμένος ώστε να αφομοιωθούν οι απόψεις και να ανταλλαχθούν επιχειρήματα ή/και να υπάρξουν κριτικές.
    Υπάρχει ούτως ή άλλως δικαίωμα πρόσβασης σε sites με τη μορφή forums από την τράπεζα (π.χ parents.gr) άρα γιατί να μην υπάρχει και ένα στοιχειώδες forum για ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα θέματα που αφορούν στους υπαλλήλους. Και η λύση του να υπάρχει η πρόσβαση στο forum από το σπίτι φαίνεται ότι δεν λειτουργεί αποτελεσματικά αν κρίνω από την συχνότητα δημοσίευσης μηνυμάτων εκεί.

    Μίλτος Τσιάκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή