Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση για την διαπραγμάτευση της Κλαδικής ΣΣΕ



Συνάδελφοι,

Χθες πραγματοποιήθηκε στον ΟΜΕΔ η τελική συνάντηση με τον μεσολαβητή κο Βλασσόπουλο για το θέμα της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζόμενων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Η πλευρά της Ένωσης Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών παρέμεινε αμετακίνητη στην θέση της, ότι δηλαδή με βάση το καταστατικό της δεν νομιμοποιείται να συνάπτει Συμβάσεις Εργασίας γιατί ισχυρίζεται ότι είναι Επαγγελματική Ένωση και όχι Εργοδοτική Οργάνωση!!

Αυτό θα κριθεί όμως από τον ΟΜΕΔ.
Παράλληλα ανέφεραν ότι ακόμα και αν ο ΟΜΕΔ τους χαρακτηρίσει Εργοδοτική Οργάνωση η πρόταση που θα κατέθεταν είναι ο βασικός μισθός (586€) γιατί όπως ανέφεραν οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι σε δεινή οικονομική θέση!!!

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας κατατέθηκε και υποστηρίχτηκε η θέση ότι οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναφορά της ΣΣΕ του 2009 που καταργήθηκε με απόφαση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών χρησιμοποιώντας τον μνημονιακό νόμο.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν στον μεσολαβητή τα αποτελέσματα και τα κέρδη των Ασφαλιστικών Εταιριών την προηγούμενη διετία, κέρδη που έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο μεσολαβητής θα εκδώσει την πρότασή του μέχρι τις 20 Γενάρη του 2015.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου