Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Είναι η ώρα να επιλέξουμε το εργασιακό μας μέλλον



Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας δεν σκοπεύει να μπει σε αντιπαράθεση με το σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου.
Εκτιμούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ σοβαρότερα από τις όποιες αντιπαραθέσεις που μπορεί να φαντάζονται και να δημιουργούν οι συνάδελφοι του Δ.Σ.
Εντυπωσιαζόμαστε βέβαια που οι συνδικαλιστές συνάδελφοι ξαναθυμήθηκαν επιτέλους την αγωνιστικότητά τους έστω και με λάθος τρόπο (πετώντας λάσπη) και κυρίως βρίσκοντας λάθος αντίπαλο.

Με δεδομένο ότι οι απαντήσεις σε όλα αυτά μπορούν να δοθούν στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και για να ξαναγυρίσουμε στα σοβαρά θέματα, σας ενημερώνουμε ότι χθες συναντήθηκε η διαπραγματευτική ομάδα του Συλλόγου με τον σύμβουλο (KPMG) που προσέλαβε η Εταιρία για να διαπραγματευτεί αντ’ αυτής τον ΕΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της KPMG εμφανίστηκαν να θέλουν να ακούσουν τις θέσεις της διαπραγματευτικής ομάδας, προβάλλοντας ότι το μόνο που ήξεραν ήταν η πρόταση του μεσολαβητή. Τους παρουσιάστηκαν οι θέσεις όπως είχαν κατατεθεί στον μεσολαβητή και έγινε συζήτηση πάνω σε αυτό. Ήταν βέβαια φανερή η διάθεσή τους, να παρουσιάσουν ως λύση και την «άλλη οπτική» (της διοίκησης), όπως μονότονα επαναλάμβαναν.
Το ότι η «άλλη οπτική» αφορούσε αποκλειστικά το βαθμολόγιο και την εξέλιξη των εργαζόμενων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον τυχαίο γεγονός.

Για το θέμα των τεσσάρων απολύσεων των συναδέλφων μας η Διοίκηση δεν έδωσε καμία απάντηση πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην Icap. Παράλληλα ξεκίνησε από τους Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές ένα «ψυχολογικό μασάζ» στους συναδέλφους μας μέσω Icap με στόχο τον κατευνασμό τους χαρακτηρίζοντας τις απολύσεις σαν «τυχαίο γεγονός»!!

Συνάδελφοι,

Στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και σοβαρά για όλους μας θέματα όπως η τελική συμφωνία για τον ΕΚΕ, η διαπραγμάτευση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι απολύσεις συναδέλφων μας, το σταμάτημα του απαράδεκτου φαινομένου των «ενοικιαζομένων» εργαζομένων της εταιρίας, η προσπάθεια πώλησης και αφελληνισμού της εταιρίας μας που επιχειρείται από την ΕΤΕ, κ.α.
Θα πρέπει όλοι μας, ενωμένοι και συσπειρωμένοι σε ένα Σύλλογο που έχει την διάθεση, την δύναμη και την ικανότητα να εμπνεύσει και να οδηγήσει τις ενέργειές μας, να αγωνιστούμε απέναντι στην διοίκηση και σε κάθε άλλον που προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του εις βάρος μας.

Μόνο ο Σύλλογος είναι η δύναμή μας και όλοι μαζί θα το πετύχουμε.
Η απόλυτη πλειοψηφία των συναδέλφων, μελών του Συλλόγου υπέγραψε την πρόταση μομφής, ζητώντας αρχαιρεσίες ΤΩΡΑ.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου