Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Φύλλα αναξιοκρατίας...



Συνάδελφοι,

Ανακοινώθηκε η απόφαση του αναθεωρητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, δεν υπήρξε ούτε ένας εργαζόμενος από τους 45 που έκριναν άδικη την αξιολόγηση της απόδοσής τους για το 2012, που να κρίθηκε όντως λανθασμένα από τους προϊσταμένους του. Ακόμα και αλλοίωση κρίσεων με σβήσιμο της αξιολόγησης από τον δεύτερο αξιολογητή που αναφέρθηκαν, δεν εξετάστηκε σαν στοιχείο.

Η απόφαση της εταιρίας να μην αναγνωρίσει, κανένα δίκιο, σε κανένα εργαζόμενο, από τους μόλις 45, -γιατί αν κρίνουμε από το πλήθος των περυσινών αιτήσεων αναθεώρησης, αυτές θα ήταν περισσότερες αν βέβαια είχε ενεργοποιηθεί επί της ουσίας η διαδικασία της αναθεώρησης -, και δεν πίστευαν οι συνάδελφοι ότι θα ξαναγίνονταν η ίδια αστεία διαδικασία, κινείται στο ίδιο μήκος με τα πεπραγμένα και τις αποφάσεις της Διοίκησης Θεόκλητου - Κατσουρίδη η οποία έχει γραφτεί ως η ποιο αυταρχική και αντεργατική διοίκηση που έχει περάσει ποτέ από την Εθνική Ασφαλιστική.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι εργαζόμενοι της εταιρίας έπεσαν θύμα εμπαιγμού ενός κατά παραγγελία συστήματος αξιολόγησης δημιούργημα ανεξάρτητων συμβούλων, το οποίο ούτε καν αυτό θέλησαν να λειτουργήσουν καθώς προβλέπει τη διαδικασία της αναθεώρησης  ως μέρος του συστήματος, απόλυτα συμβατό με το περιβάλλον κυβερνητικής βαρβαρότητας που έχει καλλιεργηθεί και που πλέον απροκάλυπτα αναπτύσσεται με ταχύτητα στα χρόνια των μνημονίων, σαν ιός, σε κάθε χώρο  εργασίας και κοινωνικής δράσης. Ένα σύστημα όμως, που η ίδια η διοίκηση υπέδειξε στους συμβούλους γιατί έτσι την βόλευε.

Η κίνηση αυτή της Διοίκησης και της Διεύθυνσης «Ανθρώπινου» Δυναμικού επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι όσοι εργαζόμενοι ζητούν αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αναγνώριση,  παρόλο που αυτή δεν κοστίζει, -  γιατί τι κόστος έχει ένα μπράβο ή ένα καλώς πεπραγμένα;-  μιλούν σε μια κουφή, απρόσωπη και ανεξέλεγκτη διοίκηση  και η φωνή τους ακούγεται μόνο μέσα στα συρτάρια στα οποία αρχειοθετούνται τα αιτήματά τους.
Τι να τα κάνει η Διοίκηση τα εξαιρετικά σεμινάρια ηγεσίας του Δ. Μπουραντά, όταν είναι ανίκανη να κατανοήσει τις πιο πάνω απλές έννοιες;

Αυτή η συμπεριφορά στη βαθμολόγηση αλλά και στην διαδικασία αναθεώρησης που μας έχει επιβληθεί μπορεί να χαρακτηριστεί σαν κουρέλιασμα αξιοπρέπειας…

Αλλά τι μπορεί κανείς να περιμένει από «μικρούς» ανθρώπους; Μόνο «μικρά» πράγματα… 

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου