Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Επενδύοντας στους ανθρώπους



Συνάδελφοι,

Προχωρώντας προς το 2014 οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών αυξάνονται εκθετικά.

Εφορία, δόσεις στεγαστικών δανείων, δόσεις πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων, ΔΕΗ, πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012, ΦΑΠ 2013, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, φροντιστήρια, η καθημερινότητα είναι πια εφιαλτική για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων που είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους διαφορετικά.

Εγκλωβισμένοι πια σε ένα φαύλο κύκλο υποχρεώσεων παρακολουθούν αμήχανα να ισοπεδώνεται η αξιοπρέπεια τους, παρακολουθούν την οικονομική καταστροφή να έρχεται, παρακολουθούν το μισθό τους να έχει ουσιαστικά τελειώσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα και να μην έχουν μπορέσει να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις των οικογενειών τους.

Αυτή είναι η καθημερινότητα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στην Εταιρία μας μαζί με εκατομμύρια άλλους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους.

Και η Εταιρία μας; Η Εταιρία με τα 87,7 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη εξαμήνου;
Θέλει να σκύψει πάνω στα προβλήματα ή απλά σφυρίζει αδιάφορα παρακολουθώντας χαιρέκακα την καθημερινή εξαθλίωση των υπαλλήλων της;

Η Εταιρία που στα δύσκολα χρόνια της κατοχής ξόδευε αγόγγυστα το απόθεμα που είχε σε χρυσές λίρες για να δημιουργήσει συσσίτια για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, σήμερα τι κάνει;


Φωτογραφία από τα συσσίτια της Εταιρίας για τις οικογένειες των εργαζόμενων...

Μπορεί σήμερα να βάζει τους αριθμούς πολύ πάνω από τους ανθρώπους;

Θέλουμε να καλέσουμε τη Διοίκηση της Εταιρίας να δει το πρόβλημα των εργαζόμενων. Θέλουμε να την καλέσουμε να προσπαθήσει να τους αντιμετωπίσει σαν ανθρώπους.

Δεν είναι θέμα ελεημοσύνης. Είναι πια θέμα επιβίωσης.
Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν να τους χαριστεί τίποτε. Οι εργαζόμενοι που καθημερινά προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αντικρουόμενες οδηγίες, σε αξιολογήσεις αυθαίρετες και υποτιμητικές, σε μοντέλα διοίκησης που στοχεύουν στις διαδικασίες και όχι στο αποτέλεσμα,  θα περίμεναν από την Εταιρία να τους διευκολύνει αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τρόποι υπάρχουν.
Είτε μέσω ενός δανείου με διετή περίοδο χάρητος με χαμηλή δόση για 72 μήνες με το επιτόκιο που ισχύει για τα δάνεια ευκολίας.
Είτε με δυνατότητα προκαταβολής από το ομαδικό συμβόλαιο.
Είτε με οποιαδήποτε άλλη λύση μπορεί να εξεταστεί.

Ένα ποσό που θα αντιστοιχεί στο 8 – 10% των καθαρών κερδών του εξαμήνου, θεωρούμε ότι μπορεί να αποδειχτεί η καλύτερη επένδυση της Εταιρίας.
Η Επένδυση στους ανθρώπους της.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

ΥΓ: Από χθες οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων προχώρησαν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΠΥ με αποτέλεσμα να μην κάνουν δεκτούς για νοσηλεία μέσω ΕΟΠΠΥ τους ασφαλισμένους. Πιστεύουμε ότι για όσο χρόνο διαρκέσει αυτό πρέπει να βρεθεί λύση μέσα από το Ομαδικό μας συμβόλαιο προκειμένου σε περίπτωση νοσηλείας να μην επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι που δεν ευθύνονται για την κατάσταση που δημιούργησαν τα χρέη της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου