Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας" προς το Δ.Σ. του Συλλόγου

Προς το Δ.Σ. του Συλλόγου


Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού στον Τραπεζικό Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) έχει προκηρύξει απεργία για τις 17/10/2013 με αίτημα την ανάκληση απολύσεων 12 ενοικιαζόμενων συναδέλφων μας από τον όμιλο της ΕΤΕ. Στην απεργία αποφάσισε να συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στην Εθνοdata.

Η παράταξή μας θα ήθελε να σας ζητήσει να συμμετέχει και ο Σύλλογός μας σε αυτή την κινητοποίηση με προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 17/10.

Ο λόγος είναι ότι οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν μέσω εταιρίας ενοικίασης προσωπικού στην Εταιρία μας για αρκετά χρόνια, αισθάνονται  ιδιαίτερη ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας τους, οι αμοιβές τους έχουν μεγάλη διαφορά από τους «κανονικούς» εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική ενώ προσφέρουν ακριβώς την ίδια εργασία.
Θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους μας θα πρέπει να σηματοδοτηθεί με την συμμετοχή μας στην απόφαση του Σωματείου μας.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να σταθούμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην άποψη της ΕΤΕ που εκφράστηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς τους εργαζόμενους.

Το μέλλον όλων μας θα είναι κοινό ανεξάρτητα από την ονομασία που έχει η σύμβαση εργασίας.

Στον δικό μας το χώρο έχουμε παράλληλα βιώσει και την λυσσαλέα αντίδραση της Διοίκησης στην προσπάθεια εγγραφής τους στον Σύλλογό μας, γεγονός παράνομο και αντιδημοκρατικό.

Πιστεύοντας ότι θα πρέπει να σχηματιστεί ένα ενωμένο εργασιακό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και την προσπάθεια της να διαχωρίσει εργασιακά συναδέλφους, θεωρούμε ότι έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων μας, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας.

Συναδελφικά

Για την Σ.Ε. 

Γιάννης Πετσαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου