Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η Διοίκηση αποφάσισε και διέταξε την προσωρινή "οικειοθελή παροχή" του Κανονισμού Εργασίας

Συνάδελφοι,


Χθες ο κος Κατσουρίδης αποφάσισε και διέταξε, μετά την ανυπαρξία διαπραγμάτευσης με τον Σύλλογο για τον ΕΚΕ, την "οικειοθελή παραχώρηση" για άγνωστο χρονικό διάστημα, με απόλυτο όμως δικαίωμα της παύσης εφαρμογής ρυθμίσεων του Κανονισμού Εργασίας όποτε αυτή το αποφασίσει.

Καθόλου πρωτότυπη τακτική του καισαρίσκου. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή:
Διαπραγματεύσεις για τα μάτια του κόσμου και στο τέλος εμφάνιση ενός κειμένου που ήδη έχουν φτιάξει, κειμένου που θα καταργεί δικαιώματα δεκαετιών και θα επεκτείνει το διευθυντικό δικαίωμα προωθώντας την αυθαιρεσία, την δραστική περικοπή των αδειών, το βόλεμα των δικών τους παιδιών.


Μετά θα μας φωνάξουν για να μας πουν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, πόσο αναξιοκρατικός ήταν ο Κανονισμός Εργασίας που υπήρχε, πόσο θέλει να βοηθήσει τα νέα παιδιά να αναδειχτούν και πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε ακόμα δουλειά. Σε αυτά θα προστεθεί λίγο σάλτσα για την "εθνική προσπάθεια" της Τράπεζας να γλυτώσει από τα νύχια του ΤΧΣ και συνεπώς αυτοί να κρατήσουν τις καρέκλες τους.


Συνάδελφοι,


Το παιχνίδι είναι στημένο και στα μέτρα τους.


Από την πλευρά μας θέλουμε να καλέσουμε το Δ.Σ. του Συλλόγου να προκηρύξει άμεσα Γενική Συνέλευση, ώστε να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση των εργαζομένων και στην συνέχεια να αποφασίσουμε για τον τρόπο της αντίδρασής μας.


Η πρόσκληση Κατσουρίδη δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους να περιμένουμε κάθε φορά τα χειρότερα.


Συναδελφικά


Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου