Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ένα απόγευμα με τον Γιάννη Καλαμίτση


Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα Πέμπτης στις 8 του Νοέμβρη, κάπου εκεί που είχε αρχίσει να βάζει το πρώτο κρύο, όταν περάσαμε την αυλόπορτα του σπιτιού του Γιάννη Καλαμίτση. Όχι και τόσο συνηθισμένο, αν το καλοσκεφτείς, δεδομένου ότι την προηγουμένη είχαν ψηφιστεί στην Βουλή τα «νέα έκτακτα μέτρα», και εκείνης της Πέμπτης είχε προηγηθεί ένα ταραχώδες απεργιακό 48άωρο.



Τριβέλιζε από καιρό το μυαλό μας μια συζήτηση για την κατάσταση της χώρας, για την κρίση, την πολιτική σκηνή, με έναν άνθρωπο που είναι και δεν είναι μέσα στα πράγματα, με έναν άνθρωπο που δεν ανήκει στο χώρο μας, στην ασφαλιστική αγορά, αλλά έχει επιρροή στον κόσμο, αφουγκράζεται την κοινή γνώμη και έχει άποψη που δεν φοβάται να την μοιραστεί. «Ο Καλαμίτσης!» σκεφτήκαμε σχεδόν ταυτόχρονα ένα πρωί που ακούγαμε τις «Πρωϊνές του Χειρηλασίες» στον Real fm και αμέσως ήρθαμε σε επαφή μαζί του, για αυτήν την πολυπόθητη κουβέντα με έναν άνθρωπο που είναι δύσκολο κανείς να τον κατατάξει. Βρίσκεται στο ραδιόφωνο με φανατικούς ακροατές,  αλλά δεν δηλώνει δημοσιογράφος,  είναι στιχουργός, καθώς έχει γράψει μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια όπως "Άννα", "Άνθρωποι μονάχοι" και πολλά άλλα, έχει γράψει επιθεωρήσεις για το θέατρο αλλά δεν δηλώνει θεατρικός συγγραφέας.

Το σίγουρο όμως όπως θα διαπιστώσετε είναι ότι έχει εκπληκτικές αφηγητικές ικανότητες.



Άγχος αλλά και ανυπομονησία για αυτή την σημαντική συνάντηση με τον ραδιοάνθρωπο που μας ξυπνάει τα τελευταία 22 χρόνια, ήταν τα συναισθήματα που μας κατέκλυζαν. 


Ντυμένος απλά, μας άνοιξε ο ίδιος και μας υποδέχτηκε εγκάρδια στο σαλόνι του σπιτιού του, μιας κλασσικής μονοκατοικίας στα προάστια της Αθήνας. Με παρέα τα δύο σκυλιά του, καθισμένος άνετα στον καναπέ, καπνίζοντας ενίοτε, μας μίλησε για τα πάντα. Ένας ποταμός που μας παρέσυρε στον ειρμό του και στα πρώτα δέκα λεπτά της κουβέντας μαζί του, απαλλαχθήκαμε από οτιδήποτε αρχικά μας άγχωνε. Όχι, όμως, και από την ανυπομονησία για όσα μας έλεγε καθότι αστείρευτος, πάντα πρόθυμος να πάει την κουβέντα ένα βήμα παραπέρα. Σε λίγη ώρα νιώθαμε ότι τον ξέραμε από καιρό. Μάλιστα αν έκλεινες τα μάτια αισθανόσουν ότι άκουγες ραδιόφωνο. Πριβέ εκπομπή, μόνο για εμάς. Και για εσάς! 


Κάντε το ίδιο, γιατί ο Γιάννης Καλαμίτσης, τα λέει όλα στην Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, (και όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι σπάνια μιλάει εκτός στούντιο) και νιώστε όσα σας περιγράψαμε παραπάνω. Το ραδιοφωνικό «ξυπνητήρι», κάνει «Απογευματινές Χειρηλασίες» με τον Αλέξη Κώτσαλο και την Μαρία Παπαϊωάννου σε μια προσπάθεια «πολύ ερασιτεχνικής συμπαραγωγής» και μιλάει για την κρίση, την πολιτική, την επανάσταση αλλά και την… «Άννα» του.



Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως και εμείς.



Καλή ακρόαση!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου