Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Απεργία αύριο 16/7/2013: Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία να αντιδράσουμε;

Αύριο, Τρίτη 16 Ιούλη 2013 είναι η 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το (ένα ακόμα) νέο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει και νέα φορολόγηση για τα ομαδικά συμβόλαια, αλλά και επιπλέον επιβαρύνσεις στον φόρο εισοδήματος, νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στην Βουλή των Ελλήνων, από τους βουλευτές που εμείς ψηφίσαμε πριν ένα χρόνο.
Όσοι πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να αφήσουμε τους κυβερνώντες να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους, μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς ό,τι κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια. Τίποτα.
Όσοι αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι μας φταίει αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλάβει τί, μπορούμε να αρχίσουμε να ξυπνάμε σιγά-σιγά.
Όσοι βαρεθήκαμε αυτήν την κατάσταση, θέλουμε να την αλλάξουμε, αλλά νιώθουμε αδύναμοι, ας μαζευτούμε και θα ανακαλύψουμε ότι είμαστε πολλοί και - κατά συνέπεια - πολύ πιο δυνατοί απ' όσο νομίζουμε.
Όσοι πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε μια αξιοπρεπή ζωή, διαφορετική από αυτήν που μας προτείνεται από την Τρόικα και από την συγκυβέρνηση, μπορούμε και πρέπει να συμμετέχουμε στην Απεργία και εάν θέλουμε και δεν μας πέφτει πολύ βαρύ, μπορούμε να συμμετέχουμε και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11:30. Άλλωστε η συμμετοχή στην απεργία είναι η αφορμή και ο τρόπος για να μπορέσει κάποιος να πάει στη διαδήλωση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το μόνο που φοβάται η κάθε εξουσία, το μόνο που μπορεί να ανατρέψει αποφάσεις που είναι καταστροφικές για τις ζωές όλων μας, είναι ο κόσμος, ο λαός, οι εργαζόμενοι στους δρόμους.
Όλοι μαζί, ό,τι και εάν πιστεύουμε, ό,τι και εάν επιλέξουμε, είναι ώρα να αποδεχτούμε ότι αυτό που ζούμε σήμερα, είναι συνέπεια κάποιων επιλογών που κάναμε χθες. Σήμερα, κάθε σήμερα, καλούμαστε να επιλέξουμε ξανά για να καθορίσουμε τις ζωές που θα ζήσουμε αύριο.
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει για το εάν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο.
Όλοι όμως ξέρουμε ότι εάν δεν αλλάξουμε εμείς, ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει.
Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου