Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μπροστά στην κάλπη του δημοψηφίσματος


Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 5/7/2015 καλούμαστε να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα για το αν αποδεχόμαστε ή όχι τις προτάσεις των δανειστών για το σχέδιο συμφωνίας με την χώρα μας.

Η παράταξή μας θεωρεί ότι δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος και η πόλωση. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό: μέσα από το διάλογο προκύπτει η σύνθεση απόψεων. H επομένη του δημοψηφίσματος θα μας βρει πάλι στα διπλανά γραφεία.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία θεωρεί ότι ο/η κάθε συνάδελφος διαμορφώνει την δική του άποψη αλλά  εμείς οφείλουμε μπροστά σε μια διαδικασία που θα σημαδέψει τις τύχες και το μέλλον και των εργαζόμενων της Εταιρίας μας να έχουμε θέση.

Πιστεύουμε πως πρέπει να υπερισχύσει το «ΟΧΙ» για δυο λόγους:

 1. Γιατί οι δανειστές απαιτούν να συνεχιστεί επ' αόριστον το καθεστώς της οικονομικής πολιτικής της λιτότητας που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

 2. Γιατί το διακύβευμα δεν είναι σε καμιά περίπτωση παραμονή ή έξοδος από το Ευρώ ή την Ευρώπη γενικότερα, αλλά η αποδοχή ή όχι ενός τελεσίγραφου που μόνο σκοπό είχε την ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, που έλαβε σαφή εντολή στις 25 Γενάρη.

Τέλος, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να καταγραφεί αφενός η διαφωνία των εργαζόμενων σε μια συμφωνία που μας επιβάλλεται και που θα ενισχύει όλα τα αντεργατικά μέτρα που ήδη ισχύουν, και αφετέρου η ταυτόχρονη διεκδίκηση μιας λύσης που δίνει προοπτική επιβίωσης στην οικονομία της χώρας μας,  ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής και νομισματικής Ένωσης.

Είναι προφανής ο σκοπός των δανειστών:  Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και αντικατάσταση της σημερινής κυβέρνησης με μια φιλική προς αυτούς.

Αυτά όμως είναι τα ιδανικά της Ευρώπης;
Αυτή όμως είναι η Δημοκρατία που θέλουμε;

Καλούμε τους συναδέλφους, ότι και αν επιλέξουν,  να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα, την κορυφαία έκφραση γνώμης του ελληνικού λαού.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου