Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του σωματείου της Εθνοdata για την Εθνική Ασφαλιστική

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το σωματείο μας χαιρετίζει την προσπάθεια του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο οποίος ασκώντας τα νόμιμα συνδικαλιστικά του δικαιώματα, αποφάσισε την τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. "Η ΕΘΝΙΚΗ" και επιχείρησε να προχωρήσει στην ένταξη όλων των ενοικιαζόμενων εργαζομένων στο Σύλλογο. Την ενέργεια αυτή ενέκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών με την 7026/2011 απόφασή του, η οποία και δημοσιεύτηκε στις 30/04/12.

Η ιστορία του συμβάντος έχει ως εξής: Η Εθνική Ασφαλιστική απασχολεί σήμερα 810 άτομα τα 240 εκ των οποίων τα νοικιάζει από την ICAP. Οι ενοικιαζόμενοι κάνουν τις ίδιες δουλειές με το μόνιμο προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής και πολλοί μετά από πολυετή εργασία κατέχουν σήμερα βασικές θέσεις στις δομές της εταιρείας και σε ορισμένους χώρους δουλειάς αποτελούν την πλειοψηφία.

Με την αλλαγή του καταστατικού του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. "Η ΕΘΝΙΚΗ" επιχείρησε να προχωρήσει στην ενημέρωση των εργαζομένων αυτών για τη δυνατότητα ένταξής τους ως νομίμων μελών και την εγγραφή τους για όσους/ες το επιθυμούσαν στο Σύλλογο.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τόσο της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, όσο και της ICAP. Η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, απείλησε ευθέως όποιον τυχόν εργαζόμενο τολμούσε να συμμετάσχει και να γραφτεί τελικά στο Σύλλογο με απόλυση, ενώ στην περίπτωση που η συμμετοχή των εργαζομένων που προέρχονται από την ΙCAP ήταν συνολική, απείλησε με άμεση καταγγελία της σύμβασης της ΙCAP με την Εθνική Ασφαλιστική, που αυτομάτως θα σήμαινε ότι 240 άνθρωποι, θα οδηγούνταν στο ταμείο ανεργίας. Παράλληλα, ο εκφοβισμός αυτός συνεχίστηκε και από την ίδια την εργοδότρια εταιρεία, την ΙCAP, η οποία κινητοποιήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση και ενημέρωσε τηλεφωνικά όλους τους εργαζόμενους για τη "δυσαρέσκεια" της, αφήνοντας φυσικά τα απαραίτητα υπονοούμενα για το τι θα συμβεί αν γίνουν μέλη του Συλλόγου, όσοι έχουν σχέση εργασίας μαζί της.

Πιστεύουμε ότι η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 23, παρ. 1) και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν μέσο εκβιασμού και πιέσεων.


Καλούμε τους Συλλόγους της Εθνικής Τράπεζας να πράξουν το ίδιο για όλους τους ασυνδικάλιστους εργαζόμενους / ες κάνοντας πράξη την τόσο ζητούμενη πια στις μέρες μας αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των εργαζομένων .

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου