Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Καλούμε την Εθνική Ασφαλιστική να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο



Συνάδελφοι,

Η αύξηση των συντελεστών του φόρου ασφαλίστρων σε διάφορους κλάδους ασφάλισης, προκαλεί επιβαρύνσεις έως και 5% στα ασφάλιστρα.

Θεωρούμε ότι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάμε και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα πρέπει ο κλάδος μας, ο οποίος παρά την μείωση της παραγωγής, παραμένει ιδιαίτερα κερδοφόρος, να σταθεί στο πλευρό των ασφαλισμένων που τόσα χρόνια τον στηρίζουν.

Προτείνουμε να απορροφηθεί από τις εταιρίες το σύνολο ή μέρος της προκύπτουσας επιβάρυνσης με αντίστοιχη μείωση των κερδών τους. Ιδιαίτερα στους υποχρεωτικούς κλάδους (όπως η Αστική Ευθύνη Αυτοκινήτων) πιστεύουμε ότι πρέπει οι εταιρίες να συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια και στην ελάφρυνση των βαρών των ασφαλισμένων τους.

Η παράταξή μας ζητά από την Διοίκηση της Εταιρίας να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αυτή, απορροφώντας κατ' αρχάς σε όλα τα συμβόλαια Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων την αύξηση κατά 5% του φόρου ασφαλίστρων και εξετάζοντας το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και σε άλλους κλάδους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Καλούμε την Εταιρία να θέσει το θέμα (ως οφείλει από την θέση που κατέχει στην Ασφαλιστική Αγορά) στην ΕΑΕΕ, προκειμένου να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλες εταιρίες.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια



Συνάδελφοι,

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θεωρούμε ότι έστειλε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας.

Η Δημοκρατία και η αξιοπρέπεια νίκησαν το φόβο.

Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί στην εθνική προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης συμφωνίας.

Οι κραυγές διχασμού που ακούστηκαν και μέσα στην Εταιρία μας θα πρέπει να αποτελέσουν ένα παρελθόν που το αφήνουμε πίσω μας.

Μπροστά μας έχουμε σίγουρα δύσκολες μέρες. Με ενότητα και αποφασιστικότητα θα τις αντιμετωπίσουμε.

Με συλλογική προσπάθεια και όχι κοιτώντας μόνο το ατομικό μας συμφέρον.

- Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία των ΜΜΕ και να εφαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία.
- Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία "συστημικών" παραγόντων του τραπεζικού συστήματος που όλες τις προηγούμενες μέρες έδρασαν σε βάρος του πολίτη.
- Καλούμε σε άμεση παραίτηση τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ για πλήρη αναντιστοιχία με τους εργαζόμενους.

Η Εταιρία μας οφείλει να εντείνει τις προσπάθειες σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών.

Σε αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά το σύνολο των εργαζομένων.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας

Συνάδελφοι,


Πολλά χρόνια τώρα, ακούμε για τις επεμβάσεις των ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα (άμεσες ή έμμεσες)  και πάντα με την βοήθεια κάποιων ντόπιων υπηρετών τους. Φυσικά καθένας τους  είχε τα συμφέροντά του και αυτά υποστήριζε.
Σήμερα η εικόνα δεν έχει αλλάξει πολύ. Όμως θα είναι απορίας άξιο αν κάποιος ισχυριστεί ότι κάποια στιγμή  μπορεί να συμπέσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ξένων, των ντόπιων υπηρετών τους και του Ελληνικού λαού. Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν, εναγωνίως και χρησιμοποιώντας  κάθε μέσον, οι δανειστές μας, οι μεγάλοι οικονομικοί οίκοι του συστήματος, η ενωμένη συμμαχία όλων των πολιτικών που έχουν την ευθύνη για την μέχρι σήμερα πορεία της οικονομίας μας,  όλα τα ιδιωτικά και διαπλεκόμενα  ΜΜΕ.
Ξαφνιάζεται κανείς με την απόλυτη ταυτότητα τόσο των θέσεων όσων και της προπαγάνδας που χρησιμοποιούν για να μας πείσουν ότι «για το καλό μας» πρέπει να ψηφίσουμε ναι στις προτάσεις τους. Να αποδεχθούμε δηλαδή αμαχητί την παράδοσή μας. Και βέβαια για όποιον ενημερώνεται καταλαβαίνει απόλυτα ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τόσο τα μέτρα που περιέχουν τα διάφορα «πακέτα» προτάσεων που πηγαινοέρχονται, όσο η απαίτηση της Ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η κατάλληλη χρηματοδότηση  μιας πορείας ανάπτυξης της οικονομίας μας και να μπορεί να παίρνει μέτρα ανακούφισης για τους φτωχότερους, μέτρα εκδημοκρατισμού της δημόσιας ζωής και μέτρα κτυπήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό όμως δεν το θέλουν. Ξέρουν αυτοί για ποιο λόγο. Στόχος να φύγει από την μέση αυτή η τόσο ενοχλητική κυβέρνηση που δίνει και το κακό παράδειγμα για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μπροστά στην κάλπη του δημοψηφίσματος


Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 5/7/2015 καλούμαστε να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα για το αν αποδεχόμαστε ή όχι τις προτάσεις των δανειστών για το σχέδιο συμφωνίας με την χώρα μας.

Η παράταξή μας θεωρεί ότι δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος και η πόλωση. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό: μέσα από το διάλογο προκύπτει η σύνθεση απόψεων. H επομένη του δημοψηφίσματος θα μας βρει πάλι στα διπλανά γραφεία.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία θεωρεί ότι ο/η κάθε συνάδελφος διαμορφώνει την δική του άποψη αλλά  εμείς οφείλουμε μπροστά σε μια διαδικασία που θα σημαδέψει τις τύχες και το μέλλον και των εργαζόμενων της Εταιρίας μας να έχουμε θέση.

Πιστεύουμε πως πρέπει να υπερισχύσει το «ΟΧΙ» για δυο λόγους: