Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας για τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων



Συνάδελφοι,

Σε απάντηση στους συναδέλφους που μας το ζήτησαν, σας παραπέμπουμε εκ νέου στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων.

Παρακαλούμε δείτε τον σύνδεσμο.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πρώτη συνάντηση στον ΟΜΕΔ



Συνάδελφοι,

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τον διαμεσολαβητή του ΟΜΕΔ κο Σταμπουλή για τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας.

Η διαπραγματευτική ομάδα του Συλλόγου προσήλθε στην διαπραγμάτευση με την θέση της Γενικής μας Συνέλευσης για συζήτηση με βάση εκκίνησης τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας που έχουμε χρόνια τώρα στην Εταιρία μας.

Η εργοδοτική πλευρά που εκτός των τριών δικηγόρων ενισχύθηκε με την κα Σούκου, εμφανίστηκε με την θέση ότι δεν δέχεται να συζητήσει για πιθανές βελτιώσεις του υπάρχοντος κανονισμού, αλλά θα καταθέσει ένα συνολικό σχέδιο και πάνω σε αυτό θέλει να γίνει η συζήτηση.

Ζήτησε παράλληλα να μην συνεχιστούν οι συζητήσεις τον Αύγουστο λόγω διακοπών, αλλά παράλληλα τόνισε ότι δεν κάνει πίσω από την απειλή της για κατάργηση όλων των ρυθμίσεων του ΕΚΕ από την 1η Σεπτέμβρη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το μέγεθος της αδιαλλαξίας της.

Πιστεύουμε ότι αυτή η έλλειψη κουλτούρας διαλόγου από την πλευρά της Διοίκησης θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις και πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε στην Διαιτησία για να παραθέσει η κάθε πλευρά τις θέσεις της και να εκδοθεί η διαιτητική απόφαση που θα είναι τελεσίδικη.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

ΥΓ: Ο Σύλλογος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Εταιρίας για τα γραφεία του Συλλόγου.