Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μία φανταστική(;) ανακοίνωση...



Συνάδελφοι,

Η Εταιρεία μας θα προσλάβει άλλους 10 ειδικούς συμβούλους και άλλους 10 αναπληρωτές ειδικούς συμβούλους. Σκοπός της δυναμικής αυτής ενέργειας είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους υπάρχοντες ειδικούς συμβούλους που διενεργούν μελέτη για την εύρεση των αιτιών της μειούμενης παραγωγικότητάς των υπαλλήλων, γεγονός που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στα τελευταία φύλλα ποιότητας.

Τη μελέτη διέταξαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ο Γενικός Διευθυντής και οι Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές μετά από συνάντηση που είχαν στο αμφιθέατρο της εταιρείας, αφού καμία άλλη αίθουσα δεν ήταν ικανή να τους χωρέσει.
Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την κλειστή σύσκεψη αποκαλύπτουν ότι τα αίτια του προβλήματος εντοπίζονται στις παράλογες απαιτήσεις που έχουν οι εργαζόμενοι να αμείβονται, να παίρνουν άδειες, να έχουν το δικαίωμα να αρρωστήσουν και να πηγαίνουν στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Η Εταιρία κινδυνεύει με αφανισμό από αυτά τα παράλογα αιτήματα ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους συμμετέχοντες.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τι προβλέπεται απο την νομοθεσία εαν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες



Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 4161/2013 (άρθρο 20), όταν η τράπεζα έχει απαιτήσεις από τον καταθέτη της  (π.χ. ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτήν), μπορεί να προβεί σε αυτόματη ανάληψη των απαιτήσεων αυτών από τον υπάρχοντα λογαριασμό του καταθέτη, δίνοντας όμως παράλληλα το δικαίωμα στον καταθέτη να προσδιορίσει έναν και μόνο καταθετικό λογαριασμό,  για τον οποίον  η τράπεζα δεν μπορεί να πάρει λεφτά εφ’ όσον το υπόλοιπο του λογαριασμού είναι μέχρι του ποσού των 1.500 € για ατομικό λογαριασμό και 2.000 € για κοινό λογαριασμό.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Απαιτείται ενημέρωση για τον ΕΚΕ



Συνάδελφοι,



Ενάμιση μήνα μετά τον ερχομό της «νέας» Διοίκησης και ακόμα δεν έχουμε πληροφορηθεί τα σχέδιά της για την Εταιρία.

Έχει συναντηθεί με τους Διευθυντές, το παραγωγικό δίκτυο, αλλά όχι και με τους εργαζόμενους για να τους παρουσιάσει τα πλάνα της για την πορεία της Εταιρίας μας.

Τυχαία παράλειψη ή ακόμα μια συνειδητή ενέργεια απαξίωσης και αδιαφορίας της απέναντι στους εργαζόμενους;



Σε ότι αφορά τον ΕΚΕ δεν έχουμε πληροφορηθεί τίποτε, αφού, πέρα από την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου που έγινε για την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν με την Διοίκηση, ο Σύλλογος δεν μας έχει ενημερώσει για την συνάντηση που έγινε με την Διοίκηση για τον ΕΚΕ στις αρχές του μήνα.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πριν 40 χρόνια αγωνίστηκαν... 40 χρόνια μετά συνεχίζουμε...

Συνάδελφοι,

40 χρόνια από τότε, που κάποια παιδιά που τους έλεγαν αλήτες, σήκωσαν στους ώμους τους την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και στάθηκαν απέναντι στην φασιστική χούντα των συνταγματαρχών αλλά και απέναντι σε όλους τους βολεμένους πολίτες που κοίταζαν μόνο την πάρτη τους, τα δίσεκτα εκείνα χρόνια, προκειμένου να περνάνε καλά χωρίς πολλά προβλήματα.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πολεμικό Ανακοινωθέν

"Σήμερα Πέμπτη 7/11/2013 οι ημέτερες δυνάμεις των ΜΑΤ, με μια εξαιρετικά σχεδιασμένη επιχείρηση  και με τεράστιο κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, απέναντι στους λίγους αλλά βαριά οπλισμένους καταληψίες, ανακατέλαβαν  το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ .
Έκδίωξαν τους εργαζόμενους που επί πέντε μήνες προκαλούσαν με την στάση τους το κοινό αίσθημα και συνέχιζαν  (απλήρωτοι) με θράσος να προσφέρουν ένα ποιοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας χωρίς να επηρεάζονται καθόλου από κυβερνητικές ή άλλες πιέσεις (νουθεσίες)." 
ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΡΕ ! 
ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ 
O ΜΕΓΑΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 4 έξω από την ΕΡΤ


Συνάδελφοι,
Αναδημοσιεύουμε κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ σήμερα το απόγευμα στις 4 έξω απο την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Όποιος ή όποια συνάδελφος μπορεί, ας ενισχύσουμε με την παρουσία μας τις φωνές αντίδρασης σε αντιδημοκρατικές ενέργειες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) διαμαρτύρονται έντονα και καταδικάζουν τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με στόχο την εκκένωσή τους, και καλούν σήμερα στις 4 το απόγευμα όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο.

Η κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ εισέβαλλε νύχτα στην ΕΡΤ



Συνάδελφοι,



Σήμερα τα ξημερώματα τα ΜΑΤ με εντολή της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εισέβαλλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, από το οποίο τεσσεράμισι μήνες τώρα εξέπεμπε το ελεύθερο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.


10 μόλις μέρες πριν την επέτειο της εισβολής των χουντικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο το 1973, μια ακόμα εισβολή, αυτή της καλυμμένης με δημοκρατικό μανδύα αυταρχικής συγκυβέρνησης, ξυπνάει μνήμες χούντας.

Τα τελευταία λεπτά του ραδιοφώνου της ΕΡΤ των Εργαζόμενων

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αύριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!



Συνάδελφοι,

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 

ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η απεργία της 6ης Νοέμβρη πρέπει να είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας στα νέα μέτρα που προετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα: στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, στη φορολεηλασία, στην κατάργηση των κοινωνικών αγαθών και της κοινωνικής ασφάλισης, στην υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ, στον «βιασμό» της ίδιας της δημοκρατίας.
Ας μην την δούμε απλά σαν μια επετειακή απεργία της ΓΣΕΕ που έχει μεταβληθεί σε άβουλο παρατηρητή της κυβερνητικής πολιτικής που καταστρέφει μέρα τη μέρα τις ζωές όλων μας. Ας την δούμε σαν δική μας υπόθεση!
Ας αντιμετωπίσουμε την απεργία σαν τη δική μας απάντηση στην προσπάθεια κατάργησης του ΕΚΕ, στις μειώσεις των μισθών μας, στα γελοία φύλλα «ποιότητας», στους δεκάδες συμβούλους που μας έχουν κατακλύσει, στις χιλιάδες απλήρωτες επιπλέον ώρες εργασίας χωρίς καν μια ηθική ανταμοιβή, στην υποβάθμιση της Εταιρία μας. Ας την δούμε σαν τη δική μας αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας μέσω Icap.  Καταλαβαίνουμε ότι ο μισθός των περισσότερων πια δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι κανένας αγώνας δεν δίνεται χωρίς να «ματώσουμε».

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι εργοδότες με τα τεράστια κέρδη, αρνούνται το διάλογο για Συλλογική Σύμβαση

Η ΟΑΣΕ, με πρόσκληση που έστειλε στην ΕΑΕΕ, κάλεσε τους εργοδότες των εταιρειών μας σε διάλογο για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ. Η απάντησή τους, δια μέσου της ΕΑΕΕ, ήταν ότι δεν αποτελούν εργοδοτικό σωματείο αλλά επαγγελματικό και δεν υποχρεούνται να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για τα εργασιακά μας θέματα και για μια ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ισχύει για όλο τον κλάδο. Με αυτή την δικαιολογία δεν προσέρχονται καν στον διάλογο.