Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σοφία Σακοράφα στο κοινοβούλιο: Ο εκβιασμός, ο φόβος, η καταστολή τα δικά σας όπλα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Εδώ και τρία χρόνια, άλλοτε με τις ομιλίες μου εντός Βουλής, άλλοτε εκτός, άλλοτε με συνεντεύξεις ή αρθρογραφία, έχω διεξοδικά και τεκμηριωμένα τοποθετηθεί για αυτή τη βαρβαρότητα, αυτή την ανωμαλία, πολιτική, θεσμική, οικονομική και κοινωνική που επιβάλλεται στην πατρίδα μας και το λαό μας.
Σε όλη αυτήν την πορεία των τριών χρόνων η προσέγγισή μου ήταν άκρως πολιτική, ακόμη και όταν εισήγαγα σκληρές εκφράσεις στο δημόσιο βίο, όπως η “κατοχική βουλή”. Έκφραση που σήμερα μαζί με την “κατοχική κυβέρνηση”, αποτελούν λογικά συμπεράσματα του λαού μας.
Εκφράσεις όπως “γκαουλάιντερ” για την ξένη επιτροπεία που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας και που αποδεικνύουν τη μετατροπή της σε νεοαποικία και άρα το περιορισμένο της κυριαρχίας της, δεν ακούγονται μόνο από στόματα αριστερών ή με τη συναισθηματική φόρτιση που γεννά μια διαδήλωση που χτυπιέται βίαια και ανελέητα.
Ακούγονται και γράφονται από έγκριτα χείλη ή από έγκριτο ευρωπαϊκό τύπο.
Ήδη, όχι ένας επαναστάτης ή ένας επαναστατημένος ή ένας αντιεξουσιαστής, αλλά η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε τραγωδία αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Απεργία αύριο 16/7/2013: Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία να αντιδράσουμε;

Αύριο, Τρίτη 16 Ιούλη 2013 είναι η 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το (ένα ακόμα) νέο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει και νέα φορολόγηση για τα ομαδικά συμβόλαια, αλλά και επιπλέον επιβαρύνσεις στον φόρο εισοδήματος, νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στην Βουλή των Ελλήνων, από τους βουλευτές που εμείς ψηφίσαμε πριν ένα χρόνο.
Όσοι πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να αφήσουμε τους κυβερνώντες να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους, μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς ό,τι κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια. Τίποτα.
Όσοι αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι μας φταίει αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλάβει τί, μπορούμε να αρχίσουμε να ξυπνάμε σιγά-σιγά.
Όσοι βαρεθήκαμε αυτήν την κατάσταση, θέλουμε να την αλλάξουμε, αλλά νιώθουμε αδύναμοι, ας μαζευτούμε και θα ανακαλύψουμε ότι είμαστε πολλοί και - κατά συνέπεια - πολύ πιο δυνατοί απ' όσο νομίζουμε.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ακόμα ένα χτύπημα στα ομαδικά συμβόλαια


Στο σχέδιο νόμου για την φορολογία εισοδήματος, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, αλλάζει πάλι η διάταξη που ίσχυε από τον περασμένο Δεκέμβρη και όριζε ότι φορολογείται μόνο η εισφορά του εργοδότη στα ομαδικά συμβόλαια κατά την λήψη της παροχής και πλέον φορολογείται το σύνολο της παροχής.

Μάλιστα επειδή η εισφορά του εργαζόμενου φορολογείται κάθε μήνα που πληρώνει το ασφάλιστρο και συνεπώς θα μιλούσαμε για μια σκαστή παρανομία, πλέον ορίζεται ότι τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται για συνταξιοδοτικά ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι αφορολόγητα!
Πιο συγκεκριμένα οι επίμαχες διατάξεις έχουν ως εξής:

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στην 30η ημέρα απεργίας πείνας ο Κώστας Σακκάς

Στην 27η ημέρα (*) απεργίας πείνας μπαίνει σήμερα ο Κώστας Σακκάς, διαμαρτυρόμενος για την παράνομη παράταση της προφυλάκισής του πέραν των 30 μηνών και, όπως δήλωσε η Όλγα Κοσμοπούλου, που τον παρακολουθεί ως γιατρός της επιλογής του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, η κατάστασή του επιδεινώνεται καθημερινά, έχει χάσει το 10% του σωματικού του βάρους, ενώ ο κίνδυνος κάποιας ξαφνικής βλάβης ακόμη και μοιραίας μεγαλώνει επίσης. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αποφασιστικής σημασίας για την υπόθεση του Κώστα Σακκά, καθώς τη Δευτέρα εκδόθηκε βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκαν –κατά πλειοψηφία– οι αντιρρήσεις της υπεράσπισης, ενώ δύο μέρες μετά ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποφάσισε να παραβεί την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και να χαρακτηρίσει «σωστή και εντός πλαισίου» την απόφαση του συμβουλίου για παράταση της προφυλάκισης, δίνοντας έτσι και ένα πολύ κακό δείγμα γραφής (για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά όχι μόνο). Η ΝΔ, τέλος, σε ανακοίνωση-απάντηση προς τη Νεολαία ΣΥΝ για το θέμα, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε τον Κώστα Σακκά ως «κατηγορούμενο για αναρχία», επιβεβαιώνοντας με τον πιο άμεσο δυνατό τρόπο όσους μιλούν για φρονηματικές διώξεις και δικαστικές εκτροπές.